Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Örgütü, Merkez, ilçe ve belde yöneticileri ile birlikte yaptığı toplantıda ülke genelinde yaşanan sıkıntılara vurgu yaparken parti içerisinde kimsenin, "hep ben" değil "biz" anlayışı ile hareket edilmesi gerektiği vurgulanırken birlik beraberlik mesajları verildi.

SADECE İKTİDAR MUTLU:

AKP iktidarını sert bir dille eleştiren CHP'liler, "Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor, yoksulluk, fakirlik, yolsuzluk, adam kayırmacılık, din istismarı almış başını gidiyor. İşsizlik, çaresizlik hat safhada. Sadece İktidar yandaşları iyice zenginleşmiş ve mutlu" olduğunu söyledi.

İSİMLER GEÇİCİ:

CHP'nin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirten İl Başkanı Osman Yayla, "İsimler geçici asıl olan CHP kurumudur. İnsanlar makam mercice yükseldikçe bir yerlere geldikçe daha tevazü sahibi olmalıdır. Gönül kırma gibi kavranlar bizim dünyamız da yeri yoktur" dedi.

TARTIŞMAYA GÖNDERME:

Belli değerleri korumak kaydı ile başkalarının görev, hürriyet, kişilik hakları sınırını aşmamak kaydı ile fikirler tabi ki söylenecektir ama bunu söyleyen asla ve asla maksadını haddini aşmamak kaydı ile. Partiyi, zarar verecek şekilde gazete manşetlerine taşımama her partilimizin ana görevidir.

CHP Zonguldak İl Örgütü yaptığı yazılı açıklamasında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları dile getirirken AKP iktidarının ülkeyi kırmızı çizgilere getirdiği vurgulandı. Ülkenin zor bir dönemden geçtiği, yoksulluk, fakirlik, yolsuzluk, adam kayırmacılık, din istismarının alıp başını gittiği, işsizlik, çaresizlik hat safhaya ulaştığı belirtilerek başlanan yazılı açıklamada, çocukların, gençlerin yarınlardan umudunu kestiğini ve her üç gençten birinin işsiz olduğunu belirten CHP İl Yönetimi, "Üniversite mezunu çocuklarımız sokaklar da aç ve perişan. Nü fusumuz 70 milyonu bulmuş, istihdam, gelecek açısından ciddi bir proje üreten, yürürlüğe koyan yok. Sadece iktidar yandaşları iyice zenginleşmiş ve mutlu. Buna karşın çocuklarımız üniversite kapılarında barınacak yurt bile bulamıyor. Bulabilenler de bu kez karnını doyuramıyor. Derslere bile aç giriyor. Her şeyde adaletsizlik, artık çuvaldız gibi göze batar olmuş" denildi.

KAZANIMLAR YOK EDİLDİ
Ülkede nerde ise tüm değerlerin genleri ile oynanmaya başlandığı, izlenen iç ve dış politikaların çoğu kazanımları yok ettiği, demokrasi sözcüğünün içi boşaltılmaya başlandığını söyleyen İl Örgütü yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi. "Cumhuriyet kazanımlarının yerinde yeller eser hale gelmiş, çalışan perişan, çalışmayan bitik durumda. Sekiz milyon nüfusa ulaşan emeklimiz açlıkla boğuşuyor olmuş. Yargı sisteminde olan bitenler, yapılmak istenenler ve halen mevcut uygulama Adaleti ayrıca özünden zedelemiş. Cezaevleri tutuklu ve hükümlülerle dolup taşmış. Eğitim ve sağlıkta yaşananlar insanımızı umutsuzluğa itmiş, kaderine sığınır hale getirmiş, üç günde bir yapay gündemler yaratılarak asıl sorunlar tozlu raflara itilmiş. İktidarın her türlü baskıcı tutum ve davranışı ülke insanını iyice yılgın, bıkkın hale getirmiş. Sayda say!...

PEKİ BU KADER Mİ?
Atatürk Türkiye'si bunu hak ediyor mu? Bu ülkenin harcını kanları ile yoğuran ecdadımıza ve Türk halkına bunun hesabını vermesi gerekenler elbette vermelidir, verecektir. Bu ülkede mutlu olmak yaşamak için her şey mevcuttur. geçmişimiz bize Cennet gibi bir vatan bırakmıştır ki kıta da toprakları olan, iki yarım adadan, yedi iklim bölgesinden oluşan, dünyanın gözbebeği bir ülke. Ancak yedi yıllık bir sürede ne hale geldik, getirildik! Durum gerçekten kırmızı çizgilere yaklaşmıştır. Bu noktada her zaman olduğu gibi ülkenin; Cumhuriyet Halk Partisine, Cumhuriyet Halk Partililere, Sosyal Demokratlara, Demokratik solculara, Ülkesini, yarınını düşünenlere geçmişini iyi değerlendirip geleceğe umutla bakmak isteyenlere, Çağdaş İnsanlarımıza, Özgürlük, İnsan Hakları, demokrasi aşıklarına, çok ama çok ihtiyacı vardır. Cumhuriyet Halk Partisi görevinin başındadır. Dimdik ayaktadır. 86 Yıldır hep ülkesi için var olmuştur. Ülkesi, insanı için her şeyi yapmıştır.

ÖDÜN VERMEYECEK
Asla Kurumsal veya şahsa dair hiçbir menfaat gözetmemiştir. Halkı, Ulu Önder'i ile nice devrimler yapan bu büyük kurumun her zaman tek ülküsü olmuştur; Çağdaş, mutlu bir Türkiye. Geleceği aydınlık, örnek bir Cumhuriyet. Şartlar ne olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisi vatanına milletine bu hizmet noktasında asla hiçbir ödün vermeden yoluna devam etmektedir, edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi köklü çok büyük bir kurumdur. Çok geniş bir aile yapısı vardır. Misak-ı Milli sınırlarımız içinde yetmiş milyonu çatısı altında hisseden, asla ayrımcılık gözetmeyen, ama önce ülkem diyen bir aile yapısı. Partimizde; Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevitler'den bu yana devam eden, önce vatan, önce halkım anlayışı ölesiye devam etmektedir, edecektir de!

SAĞLAM BİR YAPI
Ayrıca tabidir ki Cumhuriyet Halk Partisinde örgütsel çok sağlamda bir yapı vardır. Genel Merkezi, İdari Organları, Milletvekilleri, İl, İlçe Örgütleri,  Belediye Başkanlıkları, İl ve Belediye Meclis Üyeleri, Belde teşkilatları, Delegasyonu ve üyeleri. Bütün bunlarla Cumhuriyet Halk Partisi bir bütündür. Bu bütünlük içinde herkesin konumu itibari ile değişik görevleri vardır. Herkes görevi dahilinde işini yapmaktadır, yapacaktır. CHP teamül vardır. Tüzük, program, kurallar vardır. Bu hep böyle olmuştur. Olmaya da devam edecektir. CHP ailesi birbirine hep sahip çıkmıştır. Birbirinin fikirlerinden hep faydalanmıştır. Kimsenin kimseyi incitme hakkı hiç olmamıştır, olamaz da. Buna asla da müsaade edilmez. Aksi bir anlayış geçmişte olmadı. Bundan sonrada olamaz. CHP yıllardır dünyaya demokrasi dersi vermiş, demokratlık örneği sunmuştur. Halende, aynı anlayışını sürdürmektedir. Böyle bir kurumda elbette parti içinde değişik fikirler olacaktır. Bunlarda belli ölçüler içinde tabi ki dile getirilecektir. Ancak belli değerleri korumak kaydı ile başkalarının görev, hürriyet, kişilik hakları sınırını aşmamak kaydı ile fikirler tabi ki söylenecektir ama bunu söyleyen asla ve asla maksadını haddini aşmamak kaydı ile.

MANŞETLERE TAŞIMAMA
Partiyi, zarar verecek şekilde gazete manşetlerine taşımama her partilimizin ana görevidir. Bu konuda herkes dikkatli olmak zorundadır. İç ve dış mihraklar son zamanlarda parti içine nifak sokmak için çok yoğun bir çaba içindedir. Biz bunlarında farkındayız. Bu ve bu gibi girişimler daha öncelerde de olmuştur ama hep başarısızlıkla bitmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi gibi 86 yıllık ulu çınarı sallamak bile kimsenin haddi değildir. Doğru olan onun gölgesinde halka, ülkeye hizmet yarışı içine girmektir. CHP her zamankinden çok daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Zaten herkeste bu bilinç içinde davranmaktadır. Davranmakta zorundadır. Başka türlü bir anlayış himaye göremez. İsimler geçicidir. Asıl olan Cumhuriyet Halk Partisi kurumudur. Kimse tek başına bir şey olma iddiasında olamamalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi varsa onlarda vardır. CHP yapısı içinde kimse "hep ben diyemez", "biziz" deme, saygı sevgi asıldır. İnsanlar makam mercice yükseldikçe, bir yerlere geldikçe daha tevazü sahibi olmalı, daha da nezaketen küçülmeli, daha sevecen, kucaklayıcı olmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi kültüründe hep bunlar vardır. Kibir, gönül  kırma gibi kavramların asla bizim dünyamız da yeri yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle saygı değer Zonguldak halkımıza saygılar sunuyor. Beldemizin, ülkemizin hizmetinde olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" denildi.