CHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı Başkan Yardım-cısı Hayrettin Kartal, basın toplantısı düzenleyerek CHP kurultayını değerlendirdi. Kartal ayrıca CHP İlçe Teşkilatında düzenlenecek aşure gününe de halkı davet etti.

Cumhuriyet Halk Parti Ereğli İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hayrettin Kartal ve İlçe Yöneticileri İlçe örgütünde basın toplantısı düzenleyerek Kurultay'ın başarıyla sonuçlandığını söyledi. Kartal CHP'nin iktidar yürüyüşünün başladığını ifade ederek hizmet için göreve geleceklerini dile getirdi. Kartal konuşmasında "Tüm ülkemizin gözü bu Kurultay'ın üzerindeydi. İşsizlerimizin, gençlerimizin, kadınlarımızın, işçilerimizin, köylülerimizin, emeklilerimizin, küçük esnaf ve sanatkarımızın, memurumuzun kısacası CHP' ye umut bağlayan tüm emekçi yoksul halkımızın gözü oradaydı. Kurultay'ın CHP'yi yeni bir kargaşa ortamına sürükleyeceği beklentisi içinde olanlar umduklarını bulamadılar. Cumhuriyetimizle yaşıt ve onun kurucusu, ülkemizin en köklü partisi CHP kendisine yakışan bir olgunlukla kurultayını başarıyla tamamlayarak halkımıza güven verdi. Kurultay'ımız, iktidara hazırlıklı ve kararlı bir partinin Kurultay'ı nasıl olması gerekiyorsa o şekilde sade, estetik, düzenli, disiplinli ve bir o kadarda coşkulu bir görüntüyü ortaya koydu.
Geçmiş kurultaylardan daha organize, soğukkanlı, telaşsız, ne yaptığını bilen, iyi örgütlenmiş bir kurultay olduğu hemen fark ediliyordu.
İktidara yürüyen bir partinin, kararlı, azimli ama abartısız, ülkenin temel sorunlarını bilen, çözüm yollarını gösteren ve çözümün temel dinamiklerini öne çıkaran bir anlayış kurultayımıza damgasını vurmuştur.
Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu önderliğinde CHP' nin iktidar yürüyüşü başlamıştır.
Evet geliyoruz….
-Halk için, halkla birlikte halkın iktidarını kurmak için geliyoruz,
-Kendisini değil, ülkesini kalkındıracak iktidar olmaya geliyoruz,
-Umudun adı olmuş dürüst bir liderle temiz bir siyaset için geliyoruz,
-Ne ezilen ne ezen insanca hakça bir düzen için geliyoruz,
-Emeği en yüce değer kılmak için geliyoruz,
-Yandaşa değil yurttaşa hizmet için geliyoruz,
-Korku, baskı, zulüm değil tam demokrasi ve özgürlük için geliyoruz,
-Yalancı ve hayalci değil, güçlü ve itibarlı bir dış politika için geliyoruz,
-Ötekileştirmeye değil bütünleştirmeye geliyoruz,
-İşsizliğin, yoksulluğun, yolsuzluğun belini kırmak, eşit, özgür bir Türkiye' yi kurmak için geliyoruz,
-Ülkemizin, CHP' ye ihtiyacı vardır,
-Halkımız CHP' ye umutla bakıyor.
Bu umudu boşa çıkarmayacağız. Herkesin onurlu, insanca yaşayacağı eşit, özgür ve gerçekten demokratik bir Türkiye' yi mutlaka kuracağız. Basınımızın çok değerli emekçileri;
Bilindiği gibi içinde bulunduğumuz ay Muharrem ayıdır. Kutsal dinimizde Muharrem ayının özel bir yeri vardır. Hz. Muhammed'in torunu, Hz. Ali' nin oğlu Hz. Hüseyin ve onunla birlikte 72 yoldaşının Kerbela' da bir yudum suya hasret şehit edilişi bu aya ayrı bir anlam kazandırmaktadır.
Matem aşı da denilen aşure, bu acıklı olayı unutmamak için hazırlanır ve dağıtılır.
CHP Ereğli İlçe Örgütü olarak 24 Aralık 2010 Cuma günü saat 13.00' te parti binamızda Aşure Günü düzenlemiş bulunuyoruz. Tüm Ereğli halkını Aşure Günümüze davet ediyor, saygılar sunuyoruz" dedi.