Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nin Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirilen Aralık ayı toplantısında Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile CHP'li Meclis üyeleri arasında, "Kent Meydanı Cami'si" projesine ilişkin kısa süreli tartışma yaşandı.

 

"YERİNE KARŞIYIZ"

Ereğli Belediye Meclisi'nin 6 Ekim 2016 tarihinde onaylanan, Müftü mahallesindeki terminal alanında mevcut planda 'kent meydanı ve yer altı otopark olarak' belirtilen alanın, 'kent meydanı yer altı otopark ve ibadet alanı' olarak değişikliğine askı sürecinde yapılan itirazı görüştü. CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı, ilçeye cami yapılmasına değil, yanlış yere yapılmasına karşı olduklarını, ilçenin tek düz alanının bu şekilde değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Meclis Üyesi Sertan Ocakçı da Uysal'ın daha önce söylediği Kent Meydanı'na herhangi bir yapı yapılmayacak sözünü hatırlattı, sözünü tutmasını istedi.

 

"BİZ HİZMET ÜRETİYORUZ"

15 Dönümlük alanın 1800 metrekaresine cami yapılacağını anlatan Uysal, "Siz laf üretiyorsunuz biz hizmet üretiyoruz" dedi. Oylamada CHP'li üyelerin red oyuna karşılık oy çokluğu ile gündem maddesi kabul edildi.

 

FİYAT ARTIŞLARINA ŞERH

Kdz.Ereğli Belediyesi'nin 2017 mali yılı gelir tarifesinde yapılan fiyat artışlarına ilişkin komisyon kararına şerh koyan CHP'lilerin red oyuna rağmen oy çokluğu ile madde kabul edildi. Gündemdeki imar değişiklik talepleri ve belediyeye ait bir aracın hurdaya ayrılmasına ilişkin gündem maddeleri de oy birliği ile meclisten geçti.

 

"DOLARI BOZDUR" KAMPANYASI

AK Parti Ereğli Belediye Meclisi Grup Sözcüsü İhsan Yazıcıoğlu da meclis oturumu kapanmadan önce söz alarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz bozdurun çağrısına Ereğli Belediyesi'nin destek verdiğini söyledi. Liman hizmet bedellerinde alınan dolar yerine Türk lirası uygulanacağını belirten Yazıcıoğlu'na, CHP Grup Sözcüsü Özyağcı'da, liman hizmetlerinde belirlenen döviz rakamlarının yer aldığı fiyat tarifesini basına göstererek tepki gösterdi ve bu uygulamanın her yerde yapılmasını önerdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)