“CHP’de neler oluyor?” sorularına bir yenisi daha eklendi. CHP’nin Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ile Ünal Demirtaş 14 Ocak 2021 Perşembe günü Kdz. Ereğli’ye gelerek CHP ilçe Örgütünde ilçe Başkanı Eylem Ertuğrul’un düzenlediği basın toplantısına katıldılar.

Milletvekillerinin burada çeşitli konulardaki açıklamalarının ardından daha önceden randevu aldıkları Erdemir’e giderek genel müdür ile görüştükleri öğrenildi. CHP Milletvekillerinin Ereğli’nin CHP’li Belediyesini ziyaret etmemeleri üzerine yaptığımız araştırmada, herhangi bir randevu talebinde bulunmadıklarını öğrendik. Yani, CHP Milletvekilleri Kdz. Ereğli’ye gelip CHP’li belediyeyi ziyaret etmedikleri kesin bilgi olarak ortaya çıktı.

Bilindiği gibi CHP ilçe Başkanı Eylem Ertuğrul Milletvekillerinin de katıldığı basın toplantısında, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nu düzenlenen etkinliklere CHP, İyi Parti ve MHP’nin davet edilmemesini eleştirirken “Daha önce biliyorsunuz bu konuya benzer bir şekilde Erdemir bir toplantı gerçekleştirdi. Erdemir’de yapılan toplantıda Ereğli-Erdemir ilişkileri masaya yatırıldı. Mevcut sorunların nasıl giderileceğine yönelik bir toplantı planlanmıştı. Bu toplantıya bütün siyasi parti başkanları davet edilmişti meclis grubu olsun olmasın. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri davet edilmişti ve tabii ki şehrimizin hangi partiden olduğu önemli değil milletvekilleri bu şehrin karar mekanizmasında çok önemli söz sahibi olan ve olması gereken milletvekillerimiz davet edilmişti. Fakat Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı ve Sayın Kaymakamımız toplantıya davet edilmemişti. Ben de bu tür bütün şehri ilgilendiren konularda şehri emini olan Belediye Başkanı ve Mülki Amiri olan Sayın Kaymakamımızın davet edilmediği bir toplantının yeterli verimlilikte geçmeyeceğini düşündüğüm için bu toplantıya katılmayı ret ettim. Beklerdim ki dünkü yapılan toplantıda bizim gösterdiğimiz bu hassasiyeti gerekli merciler de göstersin.” sözleriyle konuşmuştu.

MİLLETVEKİLLERİNDEN NURİ TEKİN'E  ZİYARET

Zonguldak CHP Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, CHP KDZ Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Tekin, fındık motifli çini tabak hediye etti.

Ziyarette Alaplı CHP İlçe Başkanı Hüseyin Tosun’da bulundu.

(Haber: Eyüp Bektaş)