OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem’in, Kdz. Ereğli’deki “Kdz. Ereğli Geleceğine Sahip Çıkıyor Platformu, Zonguldak Milletvekilleri, siyasi parti ilçe başkanları ve bazı sivil toplum örgütlerini kahvaltılı toplantıda görüşmesi, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın yine gündemindeydi. Posbıyık “iğneyi kendimize batıralım” dedi ve bu kahvaltıya katılan ÇHP’nin Zonguldak Milletvekillerine “siz Ereğli’ye gelip ilçe başkanına ve bana uğramıyorsunuz, koşarak OYAK Yönetim Kurulu Başkanının etrafında fır döndü dönüyorsunuz. Bu nasıl siyasettir? Bu nasıl particiliktir?” sözleriyle seslendi.

Posbıyık, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP ilçe Başkanının davet edilmediği toplantıya CHP Milletvekillerinin katılmasını sert sözlerle eleştirirken şöyle dedi:

“Şimdi, çuvaldızı kendime batırayım öyle bitireyim lafımı Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilleri toplantıya gittiler, Sayın Demirtaş ve Sayın Yavuzyılmaz. Ya be kardeşim Sayın Milletvekilleri Ereğli’nin Belediye Başkanı ve CHP İlçe Başkanı toplantıya gitmenin belediye başkanının olmadığı için yanlış olduğunu söylüyorlar, siz Ereğli’ye gelip ilçe başkanına ve bana uğramıyorsunuz, koşarak OYAK Yönetim Kurulu Başkanının etrafında fır döndü dönüyorsunuz. Bu nasıl siyasettir? Bu nasıl particiliktir? Senin belediye başkanın, ilçe başkanın, Ereğli’yi en iyi bilen onlardan bilgi alman lazım, ne yapacağın hakkında onlara bir şey sormadan gidiyorsun Erdemir’de fır döndü gibi etrafında dönüyorsun. Tamam, OYAK Yönetim Kurulu Başkanıyla bir takım işlerin vardır falan eyvallah ama esas olan partidir. Senin belediye başkanın ve ilçe başkanını oraya davet etmemişler ne diyeyim ben size ya? Ondan sonra Ankara’ya gidiyorsun bir milletvekili ile kavga ediyorsun Halil Posbıyık’a destek veriyor diye sonra Genel Başkanı gidip benim hakkımda her zaman olduğu gibi yalanlar söylüyorsun. Bilmiyor muyum mu zannediyorsun?

Ereğli’ye zaten gelmiyorsunuz Sayın Milletvekilleri bir defa demir çelik için demeç vermedin Hukuk Komisyonuna Türkiye Büyük Millet Meclisinde giriyorsun anlatıp duruyorsun. Sana Ankara’dan oy vermediler, Ereğli’de oy verdiler. Yazıklar olsun. Yazıklar olsun. CHP Milletvekilleri İlçe Başkanı ve Belediye  Başkanının olmadığı bir yere bizden evvel koşarak gidiyorlar. Üzülüyorum çok üzülüyorum.