Kdz. Ereğli Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısının ikincisinin gündemine damgayı Belediye Başkanı Hüseyin Uysal vurdu. Bir gün önce CHP grubu tarafından “ilçe halkı belediyeden yüzde 83 oranında memnun değildir” başlıklı eleştirilere, Hüseyin Uysal sert sözlerle ve yapılan hizmetleri slayt olarak anlatarak yanıt verdi.

Belediyenin tüm birimlerinde verilen hizmetleri slayt olarak “eski ve yeni” fotoğraflarla meclis üyelerine göstererek anlatan Hüseyin Uysal, Atatürk Anıtı çevresinde yıkılan ve eski belediye başkanının büstünün bulunduğu kaideyi Atatürk Anıtı çevresinin bu şekilde kapatılmasını doğru bulmadığını ve böyle bir uygulamanın Atatürkçülük olmadığına dikkat çekerek yanıt verirken “böyle bir şey olsa tekrar yıkarım” sözleriyle yanıtladı. Kırmacı’daki çöplüğün ilçenin kanayan bir yarası olduğunu, bu alandaki kütlesel ağırlığın ve metan gazı birikiminin yol göçmesine sebep olduğunu, borulama sistemi ile metan gazının boşaltılacağını ve üzerine de yulaf ve buğday ekilerek yeşillendirileceğini de belirten Uysal’ın “yirmi yıldır neden yapmadınız” eleştirilerine CHP’li üyeler tepki verdi.


FESTİVAL HESAPLARI

Kdz. Ereğli halkının çok merak ettiği ve yeni dönemde de açıklanmayan festival hesaplarının son dört yılında belediye bütçesinden harcanan rakamı Hüseyin Uysal şöyle açıkladı:

2010: 600 bin TL

2011: 740 bin TL

2012: 467 bin TL

2013: 1 milyon 130 bin TL

Bu rakamın belediye bütçesinden karşılandığını ve diğer rakamlarda ise bir gün için bazı sanatçılara 198 bin TL ödeme bile yapıldığına dönük sözlerine CHP’li üyeler, “Fatih Kısaparmak’ın liste fiyatı 25 bin lira ama siz 200 bin lira ödediniz. Uğur Işıldak’a kaç lira ödediniz?” sorularını getirdi. Uysal'da "biz o üç sanatçıya her türlü masrafları dahil üç konser için 200 bin lira ödedik"sözleriyle yanıt. 

Hüseyin Uysal, kendilerinin festival değil şenlik yapacaklarını ve üç gün yerine bir ay boyunca bu şenliği gerçekleştireceklerini ve Kültür Bakanlığı’ndan sağlanacak destekle de bu bütçenin 300 bin lirayı geçmeyeceğini belirtti.

“Bağış toplamayacak mısınız?” sorularına da “toplayacağız” dedi. Bu arada bazı belediye meclis üyeleri “Meclis üyeleriniz festivale karşıydı ve bağış toplanmasını istemiyordu. Şimdi yine karşılar. Peki sizin yaptığınız dün dündür, bugün bugün müdür?” sözleriyle Uysal’a yüklendiler.

Hüseyin Uysal, tüm hesaplarının açık olduğunu vurgulayarak yanıt verdi.