CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, sosyal paylaşım adresinden gazeteci İzzet Aslanbay'ın CHP'li Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kdz.Ereğli İlçe Başkan adaylığını açıklayan eşi Neriman Posbıyık'a yönelik kaleme aldığı yazıyı paylaştı.

Demirtaş'ın, Aslanbay'ın şu yazılarını paylaştı:

"Ne diye bas bas bağırıyor CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu?

Eyyy CHP'li belediye başkanları, ailenizi, yakınlarınız, akraba-i taallukatınızı lütfen ama lütfen başta belediye olmak üzere etkili makamlara yerleştirmeyin.

Eyyy CHP'li belediye başkanları lütfen ama lütfen parti örgütleri üzerinde baskı kurmayın, müdahil olmayın özellikle kongre ve kurultaylarda taraf olmayın…

Eyyy CHP'liler, yöneticiler partinin her kademesini gençleştirin ve özellikle toplumsal düzeyde en geniş temsili olan isimlerin önünü açın…

Dönüp Ereğli'ye bakıyoruz. CHP Ereğli örgütüne ve tabii Posbıyıklar ekolüne…

Ne görüyoruz?

CHP Ereğli'de kayyuma düşmüş durumda bu nedenle kongreye gidiyor. Örgütü kayyuma düşüren bir taraf olarak hala kongre üzerinde belediye başkanlığından devşirdiğin siyasi ve maddi gücü ısrarla örgüt üzerinde sürdürüyorsun.

Müdahil olmakla kalmıyorsunuz, tamamen kendi güdümünüzde bir ilçe başkan adayı arıyorsunuz, kimseye kabul ettiremeyince eş başkanlık sisteminin karikatürü bir formül icat ediyorsunuz. Biriniz belediye başkanısınız diğeriniz ise parti başkanlığına aday oluyorsunuz.

Yani Genel Başkan'ın ilk iki talimatını daha ilk hamlede yerle bir ediyorsunuz. Yetmiyor. Velev ki Neriman Hanım seçildi? Gençleşmek için çırpınan CHP'nin Ereğli'deki vizyonuna bakar mısınız? Yaş ortalaması 70 olan bir belediye başkanı ve ilçe başkanı.

Ehh hadi bir kıyakta ben geçeyim. Hazır tüm koltukları ele geçirecekken, hem belediyeyi hem CHP örgütünü eve taşıyın da tüm işler tek merkezden sürsün….

Allah'tan korkun, demiyorum, kuldan utanın da demiyorum. Ama en azından siyasi ömrünün son deminde CHP'nin ağzına bir parmak başarı iksiri çalmak için kendini paralayan Kılıçdaroğlu'nun yüzü suyu hürmetine titreyin ve kendinize gelin…."