CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Yaşar Balcı, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve partisinin İlçe Örgütü’nü ziyaret etti.

 

Balcı, Belediye ziyaretinde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

 

“Ben Milletvekilliği için hazırım ve umutluyum. Benim İlçe Başkanlığımda, CHP olarak Ereğli’de bir çığır açtık. Emeğin partisiyiz. Ben dolaştığım köy ve beldelerde şunu görüyorum, insanlar AKP’den gerçekten bıkmışlar. Gerçekten zor bir karar mekanizmasındalar. O heyecanı verecek, kıvılcımı yakacak adaylar önlerine konulduğu anda CHP olarak patlamayı yapacağız. Ereğli ve Alaplı ikinci sırayı aldığı takdirde, ben inanıyorum ki 3 garanti, 4’ü zorlayacağız. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Seçmen, şuanda kırılma noktasında. Çok güzel hava var. İnsanlar, dinamik bir tablo bekliyorlar. Biz birinci parti olmayı hedefliyoruz. Buna emin olun. Çünkü çok güzel projeler var. Vatandaşın beklentisini karşılayacak 4-5 tane büyük proje hazır, bunları hemen sahaya sunacağız.”

 

Belediye Başkanı Nuri Tekin, Balcı’ya nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Kimse kırıp dökülmeden bir seçim olmasını temenni ediyorum. Milletvekilliği yolunda size başarılar diliyorum. Allah gönlünüze göre versin” dedi.

 

Belediye ziyaretinin ardından Balcı, İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Burada parti üyeleriyle görüş alışverişinde bulunan Balcı, şunları kaydetti:

“Dostlarım, yoldaşlarım; ben içinizden biriyim. Allah nasip ederse 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayıyım. Alaplı ve Ereğli İlçelerini temsilen, içinizden ve her zaman elinizin altında olan biri olarak yola çıktım.

 

51 senedir Ereğli’deyim. Büyüklerimin mezarları burada. Bunu söylemek zorundayım. Bunu birilerine mesaj olsun diye söylüyorum. Sen-ben, yöresel ve ırk ayrıştırmalarıyla sıkıntı sürece girdiğimiz bir süreçte bile Zonguldak’ta insanların kimliğine, dinine, mezhebine bakarak insanlar ayrıştırılıyor. Bunu yaptıkları zaman benim içim sızlıyor. Ben bir insan evladıyım. Yoksul bir ailenin çocuğuydum ben. Çok şükür Rabbime, annem-babam sağ olsun, sonra da Ereğli ve Zonguldak’a teşekkür ediyorum. Burada kazandığımız gelirle bir seviyeye geldik. 30 yıldan bu yana hizmet veren, 6 kişinin çalıştığı bir Mali Müşavirlik bürosunu çok şükür hizmete sundum. Ama sadece para kazanıp çoluk çocuğumla mutlu olmayı bende bilirdim. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini, laik Atatürk ilkelerine bağlı bir devlet yönetimini savunmak için mücadele ediyorum. Bu çizgimden kişisel menfaatlerim için partimden hiç ayrılmadım. Ben yoksulları temsil ediyorum. Babam işçi çocuğu, ben işçileri temsil ediyorum. Ben Türkiye’nin gidişatını kötü görüyorum. Partime sunabilir miyim diye yola çıktım. Ben bu bölgeyi karış karış bilen bir arkadaşınızım. Karadeniz Ereğli’nin 90 köyünü ‘Ben Ereğliliyim’ diyenden daha iyi bilirim. Bu kadar ruhumuza işlettik bu işi. Önümüzdeki günlerde Eğilim Yoklaması var. Sandığa gideceksiniz, ben oylarınızdan bir tanesine talibim arkadaşlar. Sandığa gittiğinizde, benim bugün söylediklerimi bir düşünün. Sizin istediğiniz bir Milletvekili enerjisini bende görüyorsunuz, bu şansı iyi kullanmanızı bekliyorum. Öncelikle bölgemizin insanına değer vermenizi istiyorum. Bu toplantıda beni yalnız bırakmayarak göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.”

 

Balcı’yı, Alaplı Belediyesi ve İlçe Örgütü ziyaretlerinde, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve çok sayıda parti üyesi de yalnız bırakmadı.

Balcı, İlçe Örgütü ziyaretinin ardından İlçede esnaf ve iş adamlarını da ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

 

Öte yandan, Balcı, Alaplı’da; vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan için yapılan yürüyüşe katılarak, vatandaşlarla birlikte tepkisini gösterdi.