Belediyenin eski başkanı döneminde belirlenen  su  fiyatının, yeni dönemde CHP’li 14 ve AKP’li 7 üyenin birlikte hareket ederek yüzde 30  indirmesinin gerçekleştiği  Kdz. Ereğli Belediyesinin ekim ayı meclis toplantısıyla ilgili olarak, CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal yazılı bir açıklama yaptı. Kartal bu  kararı ilçe halkına bayram müjdesi olarak değerlendirdi.

 

Kartal, CHP’li meclis gurubunun Eylül toplantısında su ücretlerini yüzde 30 aşağıya çekilmesi önergesinin kabul edilmesiyle ilgili şunları söyledi:

 

“Önerge komisyona gitmiş ve AKP’li komisyon başkanı ve üyeleri tarafından oy çokluğu ile su ücretlerinin indirilmesi  red edilmişti.

 

Ancak  1 Ekim 2014 tarihinde yapılan Meclis toplantısında görüşülen komisyon raporu, CHP’li 14 Meclis üyesi ve AKP’li 7 meclis üyesinin red oyuyla kabul edilmedi ve Kdz.Ereğli’de halkın kullandığı su, yaklaşık % 30 ucuzlamış oldu.

 

Bilindiği gibi 30 Mart yerel seçimleri öncesinde Belediye Başkanı Hüseyin UYSAL, Zonguldak Milletvekili Ercan CANDAN ve AKP İlçe Yöneticileri, seçim meydanlarında sürekli Kdz.Ereğli Belediyesi’nin halka çok pahalı su sattığını, belediyeyi kazandıklarında suyu ucuzlatacakları vaadinde bulunmuşlardı.

 

Ancak AKP’li komisyon raporuna göre önceki dönemde suyun fahiş fiyatla satılmadığı ve birçok konuda olduğu gibi su konusunda da Ereğli halkına doğru söylenmediği ortaya çıkmış oldu.

 

Ayrıca Kdz.Ereğli ‘nin nüfusu 100 binin üzerinde olduğu için bundan sonra Kdz.Ereğli’nin su ihtiyacı DSİ tarafından karşılanacağından önümüzde ki yıllarda suyun maliyet fiyatları daha da ucuzlaması bekleniyordu.

 

CHP Kdz.Ereğli Belediye Meclis üyelerinin bu önergesi sayesinde, halkımız hem gerçekleri öğrenmiş oldu , hem de AKP iktidarının iğneden ipliğe her şeye zam yağdırdığı bir zamanda az da olsa rahat bir nefes almış oldu.

 

Biz CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak sorumlu davranan meclis üyelerini kutluyoruz.”