CESARETSİZLER: Koskoca AKP Genel Başkan Yardımcısı Kdz.Ereğli'ye geliyor. Ereğli'de kanayan bir yara var, binlerce insan mağdur olmuş, sorunu görmezden geliyor. Ya da ne milletvekillerinin ne de AKP ilçe yöneticilerinin  bu sorunlar hakkında Genel Merkezlerine bilgi aktarmaya cesaretleri yok.

BAŞKANIMIZLA UĞRAŞIYORLAR: AKP, Bakanından milletvekillerine, İl Başkanından İlçe Başkanına kadar Ereğli Belediyesini dillerine dolamışlar, Ereğli Belediye Başkanı ile uğraşıyorlar. Sanki Zonguldak'ta, Ereğli 'de iş, aş sorunları bitmiş, göç sorunları bitmiş, her şey güllük gülistanlık. Sizin başka işiniz yok mu?

CHP Kdz. Ereğli ilçe Örgütü tersaneler bölgesinde yaptığı toplantıda, AKP iktidarına yüklenerek, başbakandan bakanına ve milletvekiline kadar tümünün tersane sorununa ilgilenmediklerini ifade etti.

HANİ 2015'E KADAR DOLUYDU?
İlçe Başkanı Hayrettin Kartal yaptığı 7 yıl önce Başbakanın Shipyard Ereğli Gemi'nin açılış törenini yaparken. 'Denizcilik sektöründe Türkiye layık olduğu  yeri alacak. Üç yanımız denizlerle çevrili diyoruz ama bundan faydalanamıyoruz. Bize kazandırdığı bir şey yok. Bu sektörde dünya payımızın daha önemli bir  yere gelmesi için çalışıyoruz. AKP hükümeti olarak bütün desteğimizi bu sektöre, tersanelere vermeye devam edeceğiz. Bu ülkede kim taş üstüne taş koyarsa başımızın üstünde yeri var. 2015 yılına kadar tersaneler kapasite itibarı ile dolu' dediğini hatırlattı. .
2009 yılı başında patlayan kriz sonrasında, binlerce kişinin işsiz kaldığını ve alacaklarının büyük bir bölümünü hala daha alamayanlar bulunduğunu, bu nedenle boşanma davalarıyla yuvaların yıkıldığını konunun sosyal bir yaraya dönüştüğünü belirten CHP ilçe Başkanı Kartal,  sorunun çözüleceğine dönük yapılan açıklamaların boş çıktığını da şöyle sıraladı:

KANAYAN YARA
Tarih 14 Aralık 2011. Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tersanelerden çıkarılan işçilere müjde veriyor.  Ekonomik krizde ciddi istihdam kayıplarının yaşandığı gemi inşa sanayisine el attıklarını, 2012 yılında tersaneler teşvik edilecek açıklaması yapıyor.
Yine aynı tarihte AKP Zonguldak milletvekili Sayın Ercan CANDAN seçimlerden önce söz verdiği vaatler arasında tersanelerin kalkınma planı olduğunu belirterek 2012 yılında ciddi çalışmalarımız olacaktır diyor.
Başbakan'dan bakanına, bakanından milletvekiline kadar AKP yetkililerinin konuşmaları, açıklamaları bu şekilde.
Bugün 4 Nisan 2013 .Aylar, yıllar geçiyor. Konuşulanlar, vaatler ortada. Yaşananlar, gerçekler de ortada.
Bölgesel bir soruna dönüşen yara kanamaya devam ediyor. CHP olarak köyleri, beldeler geziyoruz. Aşağı yukarı her köyde işsiz kalmış genç insanlarla karşılaşıyoruz. Güvenli bir iş, güvenli bir gelecek umutlarını tüketen insanlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Örneğin sadece Ramazanlı köyünden tersanelerden işsiz kalmış genç sayısı 20'nin üzerinde Hergün tersane işçi servisi kalkan köylerden şimdi bir tek servis kalkmıyor.
AKP yöneticileri ise içi boş umut tacirliği yapıyor. Üç hafta önce AKP Genel Başkan yardımcısı Sayın Hüseyin ÇELİK, Zonguldak ve Kdz.Ereğli'ye geldi. Her zaman ki gibi çeşitli konularda attı, tuttu, havanda su dövdü.

KÖKSAL TOPTAN AĞIR ABİ
Tersaneler konusunda bir tek sözcük söylemedi, söyleyemedi.
Koskoca AKP Genel Başkan Yardımcısı Kdz.Ereğli'ye geliyor. Ereğli'de kanayan bir yara var, binlerce insan mağdur olmuş, sorunu görmezden geliyor. Ya da ne milletvekillerinin ne de AKP ilçe yöneticilerinin  bu sorunlar hakkında Genel Merkezlerine bilgi aktarmaya cesaretleri yok.

SANKİ GAMBİYE TİCARET ATEŞESİ
3 AKP'li milletvekili ne iş yapıyor? Sayın Köksal TOPTAN suya sabuna dokunmadan, elini taşın altına koymadan 35 yıldır ağır abi pozlarında milletvekili. Sayın Ercan CANDAN  tersaneler konusunda Gambiya'dan başka ülke tanımıyor. Sanki Gambiya ticaret ateşesi gibi Gambiya'dan beri gelmiyor. İnsan, acaba başka özel işleri mi var diye merak ediyor.
Sayın Özcan ULUPINAR'ı ise zaten tersaneler konusu  hiç ilgilendirmiyor. İki yıllık milletvekilliğinde, biri yemin ederken diğeri Ereğli tersane sorunları hakkında CHP 'nin verdiği araştırma önergesi aleyhine yaptığı konuşma ile meclis kürsüsüne çıktı.
AKP, Bakanından milletvekillerine, İl Başkanından İlçe Başkanına kadar Ereğli Belediyesini dillerine dolamışlar, Ereğli Belediye Başkanı ile uğraşıyorlar. Sanki Zonguldak'ta, Ereğli 'de iş, aş sorunları bitmiş, göç sorunları bitmiş, her şey güllük gülistanlık. Sizin başka işiniz yok mu?  
AKP İlçe başkanı arkadaşıma tavsiye ediyorum. Bir resim de tersaneler önünde çektir de genel merkeziniz sorunlardan haberdar olsun.

SESLENİŞ
Sayın Başbakana, Bakanlara, vekillere soruyorum!
Nerede vaat ettiğiniz hükümet desteği ?
Sayın Başbakan,Sayın Ulaştırma Bakanı çocuklarınız, yakınlarınız gemi filoları kuruyor. Allah daha çok versin. Ama desteğiniz sadece kendinize mi?
CHP İlçe Örgütü olarak halkımızın sorunlarını, iş, aş sıkıntılarını her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. İnsanlarımızın  umutlarıyla oynanmasına karşı sesimizi yükselteceğiz. AKP'nin insanları oyalamasına, sorunlara ilgisizliğine karşı halkımızın çıkarlarını, haklarını inadına savunacağız.