Mevcut Başkan Vekili Yusuf Karaoğlu ile Fenerbahçe Spor Kulübü Ereğli Şube Başkanı Serdar Özbek'in adaylığını açıkladığı genel kurul öncesi oy kullanacak hazirun cetveli de belirlendi.

31 Mahallesi bulunan ilçede 19 mahalle muhtarı oy kullanacak, 22 binlere ulaşan nüfusu ile ilçenin en kalabalık mahallesi olan Bağlık'ın muhtarı ise listede yok.

Yine hazirun listesinde AK Parti İlçe Başkanlığı adına Necmi Kuru, DSP İlçe Başkanlığı adına Mustafa Timur, DYP İlçe Başkanlığı adına Mustafa Danışmaz, MHP İlçe Başkanlığı adına Servet Kaya, BBP İlçe Başkanlığı adına Nizamettin Halıcıoğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanlığı adına Gökhan Göktaş listede yer alırken, CHP ve İYİ Parti'nin oy kullanacak kişiyi Kent Konseyi'ne bildirmediği ortaya çıktı.

Buna göre CHP ve İYİ Parti Ereğli İlçe Başkanlıkları seçimlerde oy kullanamayacak.

AK Parti Ereğli Belediye Meclis Üyeleri Eyüp Karaarslan, Mustafa Şentürk, Sezai Meriç, Salih Kumaş, Hasan Pınarcık, Fevzi Mazlum, Turgay Aydın, Fevzi Ekşi, Hacı Mahmut Kırk pınar ve Ayhan Atay hazirun cetvelinde yer alırken CHP'li meclis üyeleri bulunmuyor.

Bilindiği gibi Kent Konseyi daha önce tüm sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi partiler, meslek odalarına gönderdiği davetiyede genel kurulda oy kullanacak kişilerin yetki belgesi ile 25 Mart tarihine kadar Kent Konseyi'ne başvurması yönünde çağrı yapmıştı.


OCAKCI'DAN, KENT
 KONSEYİ AÇIKLAMASI


CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı da, hazirun listesinde AK Partili meclis üyelerinin yer alıp CHP'li meclis üyelerinin de bulunmayışına sert tepki gösterdi. Demokratik olmayan yollara başvurulduğunu ve masa başında yönetim belirlenmesine tepki amaçlı İlçe Başkanlığı'ndan temsilci göndermediklerini vurgulayan Ocakcı, şu açıklamaları yaptı:

"Kent Konseyi'nin yönetimi masa başında belirlenmeye çalışılmaktadır, hiçbir adayın seçilme hakkına saygı gösterilmiyor. Demokratik olmayan bir seçime birini atamak ve birini yollamak abeste işgaldir, bu anlamda bu bir protestodur, yaptıkları yanlışı dile getirmek, ilçe halkının bilgisine sunmaktır. Yine demokratik yollarla çıkacak adayın önü kesilmeye çalışılıyor. Çıkacak her aday demokratik platformda mevcut başkanla aynı şartlarda olmalıdır ama maalesef şuan için bunu söylememiz söz konusu bile değildir. Kağıt üzerinde kazanılabilecek her seçimi protesto ediyoruz, demokratik hakkını kullanan arkadaşlar bu zorlamaya, gayri meşru yapılacak seçime rağmen katılımcıların sağduyulu davranacağına inanıyoruz. Yine üzülerek belirtmek isteriz ki ilçemizde 31 mahalle bulunmaktadır ve bu 31 mahalleden sadece 19 tane muhtarımıza oy kullandırılacaktır. İlçenin en kalabalık nüfuslu mahallesi olan Bağlık'ın muhtarı oy kullanamamaktadır. AK Partili Kdz.Ereğli Belediye Meclis üyelerinin listede yer aldığını ancak Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin listeye dahil edilmediğini de büyük bir üzüntü ve hayretler içerisinde karşıladık. Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri atama ile değil Ereğli halkı tarafından seçilerek meclise gönderilmişlerdir. CHP'li meclis üyelerini yazmayan zihniyetin bu işten ne kadar korktuğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu seçimlere şaibe karışmıştır"


İŞTE HAZİRUN LİSTESİ