CHP Kdz.Ereğli İlçe Kongre sürecine girdi, delege seçimleri başladı.

Nisan ayı içerisinde kongreye gitmeye hazırlanan CHP'de Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Bizim bundan sonraki hedefimiz yeni bir atılım dönemini başlatmak ve CHP'nin hem Ereğli'de yerel iktidarı hedefleyen bir kadro hem de köy ve beldelerde de CHP'nin bayrağını dalgalandırabilecek bir kadronun oluşturulması için çalışma başlatacağız dedi.

Yeniden aday mısınız? sorusunu ise Kartal, Ben siyasete bir ekip kadro bir takım olarak bakıyorum. Bu nedenle delege süreci bir geçsin arkadaşlarımız ile oturur değerlendiririz. Parti içerisinde geniş bir konsorsiyum sağlanırsa bize de görev düşerse görevden de kaçmayız. Siyasetin takım oyunu olduğunu görerek hareket etmek durumundayız. Şu aşamada benim adayım demek gibi bir açıklamam olmaz, bana yakışmaz sözleri ile yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Örgütünde delege seçimleri 21 Ocak 2012 Cumartesi günü itibariyle başlıyor. CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, gazeteniz Önder'e delege seçimleri ile ilgili bilgi verdi, okulların tatili ve kar yağışı hakkında da değerlendirmede bulundu. Muhtemelen Nisan ayında yapılması planlanan ilçe kongresinde yeniden aday olup olmayacağı konusunda da konuşan Kartal'ın açıklamaları şu şekilde:

KONGRE SÜRECİNE GİRDİK
17 Aralık tarihinde biliyorsunuz listelerin askıya çıkması ile kongre sürecine girmiştik ama asıl 21 Ocak 2012 Cumartesi günü mahallelerde delege seçimlerinin başlamasıyla fiilen kongre sürecine girmiş bulunuyoruz.
İlk önce şehir merkezinde delege seçimlerini gerçekleştireceğiz ardından 15 günlük sürenin ardından belde ve köylerimizdeki çalışmalarımızı bitireceğiz.

KONGRE NİSAN AYINDA
Sanırım Nisan ayı içerisinde de büyük bir ihtimalle ilçe kongresini gerçekleştireceğiz. Bizim bundan sonraki hedefimiz yeni bir atılım dönemini başlatmak ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin hem Ereğli'de yerel iktidarı hedefleyen bir kadro ayrıca köy ve beldelerde de Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını dalgalandırabilecek bir kadronun oluşturulması için çalışma başlatacağız. Böylesi bir kadronun da çıkacağına inanıyoruz.

CHP'Yİ ATAĞA KALDIRACAK
Bu kongre süreci önümüzdeki dönemde atılım yapacak CHP'yi daha şevk ve atağa kaldıracak bir kongre süreci olacak.

İLÇE BAŞKANLIĞINA
ADAY MISINIZ?

Ben siyasete bir ekip kadro bir takım olarak bakıyorum. Bu nedenle delege süreci bir geçsin arkadaşlarımız ile oturur değerlendiririz. Parti içerisinde geniş bir konsorsiyum sağlanırsa bize de görev düşerse görevden de kaçmayız. Siyasetin takım oyunu olduğunu görerek hareket etmek durumundayız. Şu aşamada benim adayım demek gibi bir açıklamam olmaz, bana yakışmaz.

YARI YIL BAŞLADI
Bugün aynı zamanda okullarımızda öğrencilerin yarı yıl tatili başlıyor, ben tüm öğrencilerimize gerçekten gönüllerince bir tatil diliyorum. Uzun yıllardır Karadeniz Ereğli'ye bu yoğunlukta bir kar yağmamıştı. Kar belki ulaşımın aksaması bir takım sağlık sorunlarını, elektrik kesintilerini beraberinde getirse de öğrencilerimiz özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız bunun tadını iyi çıkarıyorlar.

BÖYLE KAR GÖRMEDİ
Ereğli uzun yıllardır böyle bir kar görmedi. Belki makine ekipman açısından belediyelerimiz, özel idare ekipleri çalışıyor ama Zonguldak'ın tümünü kapsayan bir kar yağışı olması ve ara ara da şiddetlenmesi nedeniyle bir takım çalışmalarda aksaklıklar oluyor maalesef. Bunlar en kısa zamanda aşılacağına inanıyorum, herkesin görevini yapacağına inanıyorum.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ
Enerji kesintileri de çok fazla olmaya başladı yöremizde. Bu özelleştirmeleri sanki daha önce devletin elinde iken enerji sektörü biraz daha sorumlu makine ekipman açısından çok daha zengin bir yapısı vardı. Ama şimdi şunu görüyoruz uzun saatler elektrik kesilmesine rağmen müdahale edilememesi akıllarda bir sürü soruları beraberinde getiriyor. Özel sektör Türkiye'de farklı bir anlayış için çalışıyor, az sermaye çok karın peşinde koşuyor. Hizmet biraz daha geri planda kalıyor devlet sektöründe sorumluluk hizmet daha önce gelirken özel sektöre geçtiğinde kar ön plana çıkıyor.