CHP Kdz. Ereğli ilçe kongresi öncesinde 2012'nin 21 Ocak tarihinde başlayacak delege seçimleri öncesinde özellikle kent merkezinde mahallelerde partililer tarafından toplantıların başladığı öğrenildi.
Bir önceki kongrede alınan oy oranına göre tespit edilen delege sayısının 353 olduğu CHP Kdz. Ereğli ilçe  örgütünde bu kez 390'a yakın delegenin belirlenmesi bekleniyor. Alınan oy oranına göre belirlenen delege sayısında, kentteki 90 köyün her birine enaz bir delege verildikten sonra o köyde alınan oy oranına göre delege sayısı tespit edilerek seçimleri yapılacak. 30 mahalle ve 5 beldenin de ayrıca seçimleri yapılırken, her belde de enaz 10 delege seçilecek. Gülüç Beldesi'nin ise 20 delegeyi bulabileceği belirtiliyor. Bu delege seçimlerinin 21 Ocak 2012'den itibaren 15 günlük sürede tamamlanmasının ardından Nisan ve Mayıs tarihlerinde ilçe, Mayıs ve Haziran aylarında ise il kongreleri gerçekleştirilecek.
Kdz. Ereğli'de ayrıştırmanın çok ötesinde birlik ve beraberlik içinde delege seçimleri yapılmasının arzu edildiğinin belirtildiği ortam içinde, delege olabilmek için mücadele eden partililer ise, kış günlerinin akşamlarında partili arkadaşlarıyla birlikte toplantılar yaparak liste hazırlıklarını sürdürüyorlar.
Öte yandan CHP'de ilçe başkanı arayışları arasında birçok isim konuşuluyor. Partililerin, sürekli kavga eden bir ortamdan kurtulmak istediklerini ve bu konuda ilkeli, saygın ve geçmişiyle de tertemiz genç isimler üzerinde durdukları belirtiliyor.