AK Parti, tarihinin en yüksek oyunu aldığı Zonguldak'ta mutlu, Mehmet Haberal’ı aday gösteren CHP ise hüzünlü.

Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti ve CHP’nin oylarında artış yaşandı, ancak 3'e 2 olan milletvekili dağılımı değişmedi. Üçüncü kez Zonguldak'tan 3 milletvekili çıkaran AK Parti’den Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, CHP’den ise Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk yeni dönemde Zonguldak’ı temsil edecek.
AK Parti 2007 seçimlerinde 144 bin olan oyunu 183 bin seviyesine çıkarttı, CHP 145 binlerde kaldı. MHP'nin ise 2007'de 27 binlerde olan oyu 24 binlere geriledi. Bağımsız milletvekili adayı Ali Uzun 11 binin üzerinde oy aldı.
Zonguldak'taki seçimin en dikkat çekici yanı, il genelinde 13 bin 610 oyun geçersiz çıkması oldu.  Yeni hedeflerinin belediye başkanlığı seçimleri olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili Köksal Toptan seçmene teşekkür ederek, “Milletimiz böylece istikrara, geleceğe ve ülkesi için büyük projeler ortaya koyan bir düşünceye 2023’e kadar destek verdiğini ortaya koymuştur. Bütün zamanların en yüksek oyunu aldık.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı binasında sessizlik ve hüzün hâkim oldu. Ülke genelindeki oy dağılımı ve Zonguldak sonuçlarını televizyondan takip eden CHP kurmayları, sonuçlar netleştikçe umutlarını kaybederek, evlerine hüzünlü bir şekilde döndü.