Kdz. Ereğli Belediye Meclisi'nin CHP Grubunda  'tek adam' anlayışı ile devam eden gerilim iki meclis üyesinin partiden istifasına yol açtı. İstifaların devam edeceği öğrenildi.

 

Haber Merkezi: CHP Kdz. Ereğli'de örgütü güç kaybetmeye başladı. Bir süredir Kdz. Ereğli Belediye Başkanının keyfi uygulamalarına direnen ve en son olarak da terminal alanındaki belediyeye ait arsanın satışına karşı çıkan meclis üyelerinden Halil Bozkuş ile Aydın Karadağ noter aracılığı ile partiden istifa ettiler.

CHP'lilerin büyük rahatsızlık duyduğu ve parti tabanında 'partimiz nereye gidiyor, zararını parti çekiyor' yorumlarına sebep olan gelişmeler, en son terminal alanındaki belediye arsasının satışı ve encümen seçimlerinde ortaya çıkmıştı. CHP'lilerin önerdiği üç encümen adayından ikisi seçilemeyerek, muhalif CHP'Li Abdülkadir Sözer ilk turda seçilmiş, kur'a çekiminde de belediye başkanı AKP'li Esra Alpago'yu seçmişti. Bir gün sonra bu seçimin usulsüz olduğunu iddia eden belediye başkanı AKP'lilerin salonu terk etmesiyle sonuçlanan gelişmede, Esra Nalan Köseoğlu Selvi'nin encümen üyeliğine  seçildiği açıklanmıştı. Bu gelişmelerde, ilk faturayı belediyenin hukukçusu (Atalardan CHP'li) Celal Tatar'ı kesen belediye başkanı, daha sonra oy vermediklerinden kuşkulandığı CHP'li Aydın Karadağ'a makamında ağır sözlerle konuşunca Karadağ istifasını ilçe başkanlığına sunmuştu. Hızını alamayan Belediye başkanı bu kez CHP'li Nejat Bakan'a 'istifa et' baskısı yapmaya kalkınca başarılı olamayınca Bakan'ın oğlunu işten atmıştı.

Halil Bozkuş ve Aydın Karadağ'ın noter aracılığı ile gönderdikleri istifa dilekçelerinde 'Gördüğüm lüzum üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden istifa ettiğimi, bundan böyle alınacak kararların beni bağlamayacağını, Cumhuriyet Halk Partisi ile hiçbir ilişkimin kalmadığını, üye kayıt defterinden kaydımın terkin edilmesini ihbaren bildiririm' ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Belediye meclisinde yaşanan sıkıntıların parti tabanında yarattığı deprem devam ederken, önümüzdeki günlerde yeni istifaların gündeme geleceği öğrenildi.