Referandum öncesi sıkıyönetim ilan eden CHP’de, örgüt harekatı başlatıldı. CHP’li yöneticiler sorumlu oldukları illere yaptıkları ziyaretlerin ardından "Merkez Yönetim Kurulu Üyelerinin İl ve İlçe Örgütleri İle İlgili Çalışma Formu"nu dolduruyor. 15 sorunun yer aldığı formda adeta örgütler mercek altına alınıyor. Teşkilatların; sivil toplum örgütleri, basın ve halkla olan ilişkileri tek tek not ediliyor. Belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının örgütle ilişkileri ve seçime yönelik çalışmalarının adeta çetelesi tutulurken; ilde, ilçede, beldede örgütlerin kurulu olup olmadığı araştırılıyor.

 

ÖRGÜTLER MERCEK ALTINA ALINIYOR

Referandum kampanyası çerçevesinde sorumlu olan CHP’liler, il il, ilçe ilçe geziyor. Genel Merkez tarafından görevlendirilen CHP’liler, yaptıkları temaslarda örgütleri de denetliyor. CHP’liler yaptıkları temasların ardından 15 maddenin yer aldığı "Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyelerinin İl ve İlçe Örgütleri İle İlgili Çalışma Formu"nu dolduruyor.

İl ve ilçelere giden CHP’liler, temaslarının ardından 15 maddelik formu doldurarak parti yönetimine rapor ediyor. Formda, çalışma yapıldığı birimin bina yerleşme durumu, parti binası ya da kiracılık durumu hakkında bilgi veriliyor. Ayrıca, kadın kolu, gençlik kolu ve çalışma grubu ya da komisyon olup olmadığı konusuna da dikkat çekiliyor.

 

ÖDEMELER VE VERGİLER İNCELENİYOR

Formda; "Üye kayıt defteri, karar defteri, gelen-giden evrak kayıt defteri, gelir-gider defteri, demirbaş eşya defterinin olup olmadığı, düzenli tutulup tutulmadığı" sorusuna da yanıt aranıyor.

Örgütlerin kira, personel ücretini varsa partiye kayıtlı araçların vergilerini zamanında ödeyip ödeyemediği, ödenmemişse nedeni de teşkilatların incelemesi sonunda not ediliyor.

Üye kayıt işlemlerinin mahalle ve köy esasına göre ne durumda olduğu incelenirken, il ve ilçe kongreleri için İlçe Seçim Kurullarına verilmiş olan kongre delegeleri ile parti içi önseçmen listelerinin olup olmadığı, bunların örneklerinin Genel Sekreterliğe gönderilip gönderilmediği de denetleniyor.

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde ve 29 Mart 2009 yerel yönetim seçimlerinde oy kullanılmış olan sandıklarda kayıtlı seçmenlerle ilgili çalışma yapılıp yapılmadığı da araştırılıyor.

ÖRGÜTÜN BASIN VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İLE İLİŞKİSİ SORULUYOR

İl ve ilçe örgütlerinin meslek odaları, sendikalar, sivil toplum örgütleri, medya ile ilişkileri sorulurken, partili belediye başkanı, belediye ve İl Genel Meclisi üyelerinin örgütle ilişkilerinin durumu, seçime yönelik çalışmalara katkıları da masaya yatırılıyor.