Zonguldak İşçi Partisi üye katılım töreni Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası salonunda gerçekleştirildi.

Törene, İşçi Partisi Zonguldak İl Başkanı Mehmet Uslubaş, İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yıldız, İşçi Partisi Merkez Kurulu üyesi ve İşçi Sendika Bürosu Başkanı Mehmet Akkaya, üyeler ve davetliler katıldı.
Törende konuşma yapan İşçi Partisi Zonguldak İl Başkanı Mehmet Uslubaş, İşçi Partisi milletimizin umudu olmuştur. Milletimizin bütün sorunlarına çözüm üreten ve ürettiği bu çözümü ayrıntılarıyla milletimize açıklayan tek partidir. Verdiğimiz mücadeleler milletimiz tarafından takdirle karşılanmaktadır ve partimize karşı ilgi her geçen gün artmakta, toplu katılımlar olmaktadır. Bu bağlam Zonguldak'ta da partimize katılımlar oldu. Zonguldak'ta partimizin büyüme süreci 1 Temmuz 2012 tarihinde yapılan aydınlık okurları kahvaltısıyla ivme kazanmıştır. Bu tarihten sonra çeşitli kesimlerle görüşmeler ve toplantılar yapıldı. Görüşme ve toplantılarda bizi şaşırtan şey, partimizin halkımız tarafından tahminimizden fazla takip edildiğidir. İşçi Partisi, vatanımızı ve milletimizi ilgilendiren bütün konularda çok hassas bir partidir. Partimiz büyüyor. Partimize son birkaç ay içerisinde 90 yurttaşımız üye olmuştur. Bütün bu çalışmaları beraber yapıyoruz ve yapacağız. Yeni göreviniz hayırlı olsun diyorum ve hepinize, hepimize başarılar diliyorum dedi.

Ardından konuşma yapan İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yıldız ise, törene katılan üyelere ve davetlilere İşçi Partisi'nin çalışmalarını anlatarak, partiye katılan üyelere çalışmalarında başarılar diledi.

"BÜTÜNLÜK İÇİN İŞÇİ PARTİSİNE KATILDILAR"

Daha sonra konuşma yapan İşçi Partisi Merkez Kurulu üyesi ve İşçi Sendika Bürosu Başkanı Mehmet Akkaya, Zonguldak'ta da işçi Partisi hızla büyüme sürecine girmiştir. Son 60 günde 90 işçi, gençlik ve halk önderi, Cumhuriyet devrimi için, bağımsız Türkiye'yi yaratmak için, Türkiye'nin milli bütünlüğü savunmak için, İşçi Parti'sine katıldılar.

1 GAZETECİ DE KATILDI

CHP, MHP, DSP, ÖDP ve TKP'den ayrılarak, taşeron cehennemine son vermek için, işgalci yabancı kömürü Zonguldak'tan kovmak, yerli üretimi ve milli madenlerimizi savunmak için, işsizin, iş cinayetlerinin olmadığı çağdaş bir cumhuriyet kenti haline getirmek için, İşçi Partisi'nde birleştiler. İşçi Partisi'ne katılanların 1'i sendika işyeri temsilcisi olmak üzere 13 işçi, 5 kamu çalışanı, 7 emekli işçi, 2 mühendis, 5 emekli öğretmen, 1 gazeteci, 19 öğrenci, 1 tiyatro sanatçısı, 1 esnaf, diğerleri çeşitli mesleklerin mensuplarıdır. İşçi Partisi'ne katılanların 43'ü CHP'den, 5'i DSP'den, 5'i TKP'den, 3'ü MHP'den, 1'i ÖDP'den ayrılarak katılmışlardır. Diğer üyelerin daha önce bir partiye üyelikleri yoktur. Cinsiyet dağılımına göre katılan 90 üyenin 16'sı kadın, 74'ü erkektir. İşçi Partisi önümüzdeki aylarda Zonguldak'ta büyümesini daha da hızlandırarak sürdürecektir diye konuştu.
Konuşmaların ardından törende İşçi Partisi Zonguldak İl Başkanı Mehmet Uslubaş, İşçi Partisi Genel Sekreteri Osman Yıldız, İşçi Partisi Zonguldak İl Sekreteri Savaş Oruç tarafından İşçi Partisi'ne katılan 90 üyeye rozet takarak, hayırlı olmasını dilediler.