Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe teşkilatı Kaymakamlık tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninin ardından geldikleri Atatürk Anıtı'na çelenklerini bırakarak bayramı kutladılar.
30 Ağustos törenleriyle ilgili kutlama yönetmeliğinin değişmesi nedeni ile çelenkler sabahki resmi törende bırakılamazken, Türkiye'nin birçok ilinde yaşanan gerginlik Ereğli'de yaşanmadı.
Resmi törenin ardından CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve partililer Atatürk Anıtına gelerek bir süre 30 Ağustos törenleriyle ilgili kutlama yönetmeliğinin değişmesini protesto ettikten sonra çelenklerini bıraktılar.
CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal'ın Atatürk Anıtı önünde yaptığı konuşmada, 30 Ağustos sıradan bir gün değildir. Emperyalist işgal altındaki bir ülkeyi kurtuluşa götüren büyük savaşın dönüm noktasıdır. 30 Ağustos bir sürü yokluk ve olanaksızlıklar içindeki bir ulusun, kadını-erkeği, genci-yaşlısı, askeri- sivili, köylüsü-kentlisi kurtuluş için omuz omuza destan yaptıkları bir gündür. 30 Ağustos Zaferi toplum olarak ulusal bilincimizi oluşturan tarihi bir gündür. 30 Ağustos'un, bu nedenle bağımsız bir ülke ve bağımsız bir ulus olma yolunda önemli bir özelliği vardır. Atatürk'ün başkomutanlığında kazanılan bu büyük zafer, aynı zamanda dünyanın tüm ezilen uluslarına mazlum halklarına da yol gösterici olarak yeni bir çığır açmıştır.
Ancak ne yazık ki yeni Osmanlıcılık hayalleri içinde dindar ve kindar, ümmetçi bir toplum meydana getirme  hevesinde olanlar, 30 Ağustosu' da sıradan bir güne çevirmenin peşindeler. Tıpkı 19 Mayıs gibi, 23 Nisan gibi 29 Ekim gibi ulusal tarih bilincimizin dönüm noktalarını toplumun hafızasından silmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. AK Parti ulusal olan ne varsa önemsizleştirme, silikleştirme peşindedir. Dolayısıyla partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ü de sıradan bir kişilik olarak göstermenin peşindedir. Bizler CHP olarak bu büyük günleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Bedeli ne olursa olsun AK Parti'nin dayatmaya çalıştığı yasaklara karşı duracağız. Demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, özgürlüğe olan inancımızı ve bu uğurda mücadele kararlılığımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Yaşasın 30 Ağustos, Yaşasın Mustafa Kemal ATatürk Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti dedi.
 CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal'ın konuşmasının ardından son bulan sunumun arkasından bırakılan çelenk kaldırıldı.
Alternatif kutlamaya CHP'nin yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şubesi de destek verdi.