Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Genel Meclisi üyeleri 9 Şubat 2010 tarihinde Ankara'ya giderek CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Sekreter Önder Sav, Grup Başkan Vekilleri Kemal Anadol, Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiler.
Öncelikle CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk'ü ziyaret eden CHP İl Genel Meclisi Üyeleri Turhan Oral, İsmail Altınkaya, Seyfettin Ceylan, Ali Tarakçı, Kenan Gündoğdu, İsmail Korkmaz, Umut Başoğlu ve Bekir Kayaaltı, daha sonra Grup Başkan Vekillerini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
CHP Grup Toplantı Salonu'na giderek Genel Başkan Deniz Baykal'ın konuşmasını dinleyen İl Genel Meclisi üyeleri, Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk ile birlikte Genel Başkan Deniz Baykal'ı makamında ziyaret ettiler.
İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turhan Oral, Genel Başkan Deniz Baykal'a, Zonguldak İl Genel Meclisi Üyeleri olarak televizyondan izledikleri grup toplantısını yerinde izlemek ve o heyecanı yaşamak için geldiklerini belirterek kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.
İl Genel Meclisi'nin yerel parlamento, Meclis Üyelerinin de yerel milletvekili olarak önemli sorumlulukları bulunduğunu vurgulayan Baykal, Zonguldak İl Genel Meclisi'nin genel yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra, Antalya'da İl Genel Meclisi'nde çoğunluğun CHP'de olduğunu hatırlatarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve ilk seçimlerde Zonguldak'ta da CHP olarak çoğunluğun sağlanmasını istedi.
Grup Başkan Vekili Turhan Oral, Zonguldak'ı sembolize eden madenci heykeli ve maden ocağı rölyefini "Milletvekillerimizin izniyle Grup Başkan Vekili olarak bu günün anısına bu hediyeyi sizlere takdim ediyoruz" diyerek Genel Başkan Deniz Baykal'a sundu. Daha sonra topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.
İl Genel Meclisi Üyeleri Av. Yılmaz Efe ve Av. Haydar Güneş'in önemli davaları nedeniyle Ankara ziyaretine katılamadıkları öğrenildi.