CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tiyatroların özelleştirilmesi konusundaki açıklamalarına destek verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, tiyatroların özelleştirilmesi konusunda, özelleştirmeye karşı olmadığını söyledi. CHP'nin de özelleştirmeye karşı olmadığını belirten Peker, şöyle konuştu: "Ben, yaygın basında okudum Başbakan'ın açıklamalarını, bu konuyla ilgili düşünceleri hakkında fazla bilgim yok. Özelleştirmeye biz CHP olarak, ben Tümer Peker olarak zaten özelleştirmeye karşı biri değilim. Cumhuriyet Halk Partisi de karşı değil özelleştirmeye. Biz gençliğimizden beri
söyleriz. Özelleştirilmeyecek kurumlar vardır. Karayolları, bunu özelleştirebilir misiniz? Çok zor. Sağlığı özelleştirdiğiniz de maliyet artıyor, halk sorun yaşıyor. Eğitim, özel üniversitelerde var, ilköğretim okulları da var."
Torununun ilköğretime başladığını, iki sene sonra bırakmak zorunda kaldığını anlatan Tümer, şunları söyledi: "Yıllık maliyet 16 bin TL maliyeti vardı. Eğitim de özelleştirilmemeli. Başbakan 'Hem belediyelerden maaş alacaksınız, hem de orada serbest çalışacaksınız' diyor. Zonguldak'ta da var. Burada tiyatro yapıyor hem de belediyenin müdürü görevini yapıyor. Zonguldak'ta tiyatroyu özelleştirmenin bir anlamı yok. Ama İstanbul'da büyük tiyatrolar var, devlet tiyatroları falan var. Onlarla ilgili söylemiş
olabilir. Ama eğer vatandaş sanatçı mağdur olacaksa ben o özelleştirmeye de karşıyım. Burada hep insanlar mağdur oluyor."
Sanatçısı olmayan ülkenin çok geri kalmış ülke durumunda olduğunu anlatan Peker, "Tiyatroların özelleştirilmesi konusunda, özelleştirmeye karşı değilim.
Ama mağdur olacak kesim varsa o özelleştirmeye karşıyım" ifadelerini kullandı.