Alaplı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Altay, son dönemlerde hastanelerden alınan katlı paylarına ve yaşanan global krizin faturasının yoksul halktan çıkarılmasına tepki gösterdi.
Bölgede kriz nedeniyle tersane işçilerinin işten çıkarıldığını, Erdemir işçilerinde maaş indirimine gidildiğini belirten Altay, "CHP Alaplı ilçe teşkilatı olarak hastanelerden alınan katkı paylarının derhal iptal edilmesini yaşanan global krizde yine faturayı yoksul olan halkımızdan çıkarmaya çalışan AKP hükümetinden bu yaptığı yanlış uygulamalardan dolayı halkımız adına haklarını aramayı bir borç biliyoruz" dedi.
Altay, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Biz CHP Alaplı ilçe teşkilatı olarak hastanelerden alınan katkı paylarının derhal iptal edilmesini yaşanan global krizde yine faturayı yoksul olan halkımızdan çıkarmaya çalışan AKP hükümetinden bu yaptığı yanlış uygulamalardan dolayı halkımız adına haklarını aramayı bir borç biliriz. Biliyorsunuz zaten yaşanan kriz nedeniyle bölgemizde tersane işçileri işlerinden oldu ve Erdemir işçileri de maaşlarından oldu.  
İşte bu ortamda gerçek bir şekilde halkı duyarlı olmaya kendi kazanılmış olan haklarına sahip çıkmaya çağırıyorum. Biz halk olarak bu hükümetin halkı ezme politikalına karşı dur demezsek daha büyük felaketlerin başımıza geleceğini çok iyi bilmekteyiz. Hastaneye her gidişimizde bizlerden para alıyorlar. Devlet hastanelerinde muayene başına 5 lira, özel hastanelerde her muayene için 12 lira katılım payı ödüyoruz. Ayrıca eczaneye gittiğimizde reçete başına 3 lira alınıyor. Tedavilerde ve kullanılan araç gereçlerde katılım payı adıyla alınan paralar artırıldı. Üstelik bu paraların çoğu bizim haberimiz olmadan maaşlarımızdan otomatik olarak kesiliyor. Madem hastaneye her gidişimizde para ödeyeceğiz, neden bir de sağlık sigortası primi ödüyoruz.
Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi meclis gurubumuz başta genel başkan sayın Deniz Baykal ve grup başkanvekili sayın Kemal Kılıçtaroğlu olmak üze sosyal güvenlik reformu yasa tasarısı meclise geldiğinde halkın yararına olan şeyleri meclis gündemine taşıdı. Ama AKP hükümeti halkın yararına ne varsa hep hayır dedi halkın zararına ne varsa hep evet dedi bunu kamuoyunun takdirine bırakmaktayım.
"Daha önceden evlenmemiş olan kız çocuklarımız yaşları ne olursa olsun çalışmadıkları sürece anne veya babalarının sigortalarından faydalanarak tedavi olabiliyorlardı.
Ancak AKP'nin çıkardığı 5510 sayılı yasayla bu hak kaldırıldı. Biz 18 yaşını doldurup, evlenmemiş kız çocukları çalışmadıkları sürece anne ya da babalarının sosyal sigorta haklarından yararlanarak tedavi olabilsinler dedik, AKP kabul etmedi! Tedavi için hastanelerde yatan hastalardan katılım payı alınmasın dedik, AKP kabul etmedi! Cezaevinde çalışıp, gelir elde eden mahkumlara "emeklilik hakkı sağlansın" dedik AKP kabul etmedi!
Emekli aylıklarının artışında sadece TÜFE değil, milli gelir artışı da dikkate alınsın, bu ülkenin emeklileri ikinci sınıf yurttaş sayılmasın, refahtan pay alsınlar dedik.
AKP kabul etmedi! Yasa parlamento da görüşülürken, "eskiden olduğu gibi, başka hiçbir şart aramadan sigortalının dul kalan eşine yüzde 75 oranında ölüm aylığı bağlansın" dedik. AKP kabul etmedi! "Yürürlükteki yasalara göre yıpranma hakkından yararlananlar bu haklarını emekli oluncaya kadar sürdürebilsinler, kazanılmış hakları koruyalım" dedik.
AKP kabul etmedi! "Muhtarların sosyal sigorta primlerini devlet ödesin" dedik.  AKP kabul etmedi."
İşte bu durumun tek çaresi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan asla ayrılmayacağız. Çağdaş, demokrat, ilerici, aydın bir gelecek için sonsuza kadar mücadele vereceğiz. Şimdi cumhuriyete sahip çıkma zamanı, şimdi CHP zamanı."