CHP, 88. kuruluş yıldönümü nedeni ile şiir ve müzik dinletisi düzenledi. Katılımın az olduğu gözlenen etkinlikte Ataol Behramoğlu okuduğu şiirlere Müzisyen Haluk Çetin'de müziği ve şarkıları ile eşlik etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Örgütü, kuruluş yıldönümü etkilikleri çerçevesinde Önceki akşam Damla Organizasyonda etkinlik düzenledi. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, şair Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin'in katıldığı dinletide yaptığı konuşmada, bu yıl ki kutlamayı farklı bir şekilde yapmak istediklerini belirtti. Bu nedenle Behramoğlu ve Çetin'i davet ettiklerini ve kendilerini kırmadıkları için teşekkür ettiğini ifade eden Kartal, Sayın Behramoğlu'nu gıyaben 70 yıllardan beri yazı ve şiirlerinden tanımaktayız. En son, bir yıl önceki Ereğli Festivali'nde kendisini Cehennemağzı'ndaki dinletide dinleme şansı bulmuştuk. Büyük keyif almıştık. Bu geceden de hepinizin büyük keyif alacağına inanıyorum dedi.

 

BİZE ONUR VERİR

İlçe Başkanı Hayrettin Kartal'ın konuşmasının ardından Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin sahneye davet edildi. Şiir dinletisi öncesinde bir konuşma yapan Ataol Behramoğlu, bir programa çağrılı olmanın kendilerine onur verdiğini dile getirdi. Behramoğlu konuşmasında CHP'nin 88. yılı dile kolay, yaklaşık bir asra tekabül ediyor. Cumhuriyetin kuruluşu ve çağdaş değerlerle gelişmesi CHP adıyla özdeştir. CHP'li yurtseverlerle, dost ve arkadaşlarımızla bir arada olmak o nedenle bize onur verir. Tabi derin bir üzüntümüzde var. Bu azalan bir üzüntü değil. Çünkü ülke yönetimi bu ülkeye yaraşmayan güçlerin egemenliği altında. Bu ülkede çok iyi insanlarımız var. Ama tek başına iyi insanlar olmak yetmiyor. Zira kötülük yapısı gereği örgütlüdür. Kötüler birbiriyle çıkar ortaklığı kurmuştur. Acımasız oldukları kadar korkaktırlar ve bu nedenle birlikte hareket ederler. Bundan dolayısıyla iyiler kendi köşelerinden çıkıp örgütlenmedikçe ülkenin kötü gidişine son veremeyiz. İyiliği örgütlemek zorundayız. Tek başına iyilik La Fonten masalındaki kurdun karşısındaki kuzudan farksızdır şeklinde konuştu.

 

KATILIM YETERLİ DEĞİLDİ

Konuşmanın ardından Behramoğlu değişik dönemlerde yazdığı ve farklı bölümler halinde sunduğu bir şiir dinletisi verdi. Dinletinin bölüm aralarında sanatçı Haluk Çetin gitar eşliğinde Behramoğlu'nun şiirlerinden bestelenmiş şarkılar seslendirdi. Etkinliğe CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Avni Çelebi, CHP önceki dönem Zonguldak milletvekillerinden Ali Koçal, İl ve İlçe yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer yeralırken yer yer büyük boşluklar gözlendi. Düzenlenen etkinlik Ataol Behramoğlu'nun okuduğu şiirler ve Haluk Çetin'in seslendirdiği şarkıların ardından sona erdi.