Alaplı CHP Gençlik Kolları Başkanı Arif Deliak YÖK'ün üniversite harçlarına yaptığı zammı sert bir dille eleştirdi. YÖK'ün yapmış olduğu bu zamla sermayenin tekeline haline geldiğini savunan Deliak, "YÖK Şimdide AB'nin önerdiği piyasacı yüksek öğretim modelini Türkiye üniversitelerine uyarlamak için çalışıyor ve kendisini de bu sürece göre değiştireceğinin sinyallerini veriyor" dedi.
Harç adı altında, öğrencilerden para alınmasıyla başlayan, üniversitede kar amaçlı bilgi üretiminin yaygınlaştırılması ve eğitim hizmetlerinin pek çoğunun ticarileştirilmesiyle devam eden süreç üniversite kapılarının emekçi çocuklarına kapatılmasına neden olduğunu belirten Deliak, "YÖK, üniversiteleri piyasalaştırmaya açarken, hep bu sürecin kendi denetiminde yürümesine çalıştı" dedi.
Deliak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"Üniversite harçlarına bildiğiniz gibi %8 ila % 500 arasında zam yapıldı. Yani bir çürüme sürecinin sonunda buda oldu. Üniversiteler sözüm ona parasız eğitim kuruları artık paralı okullara dönüştü. Bu çürüme sürecine üniversiteleri piyasalaştırmanın da adımları atıldı. Harç adı altında, öğrencilerden para alınmasıyla başlayan, üniversitede kar amaçlı bilgi üretiminin yaygınlaştırılması ve eğitim hizmetlerinin pek çoğunun ticarileştirilmesiyle devam eden süreç üniversite kapılarının emekçi çocuklarına kapatılmasına neden oldu. Üniversitenin gerçek gündemini ve gerçek sorunlarını hiç gündem etmedi. Şimdide AB'nin önerdiği piyasacı yüksek öğretim modelini Türkiye üniversitelerine uyarlamak için çalışıyor ve kendisini de bu sürece göre değiştireceğinin sinyallerini veriyor.  Biz CHP Alaplı gençlik kolları olarak bu zamları yanlış buluyoruz ve derhal geri alınmasını bekliyoruz. Geleceğinize sahip çıkın gençleri yalnız bırakmayın. Hükümeti uyarın artık susmayın. Atın ölü toprağını üzerinizden uyanın. Yarın çok geç kalacaksınız yoksa."