CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkan Yardımcısı Hayrettin Kartal, "Bir grup CHP'li adına" yapılan açıklama ile ilgilerinin olmadığını ve bu konuda yasal haklarını kullanacaklarını açıklarken; şöyle dedi:

 

"Kdz.Ereğli’ de bazı gazetelerin internet sayfalarında 14-11-2010 tarihli “CHP’ li üyelerden önemli açıklama”  yada “ Bir grup CHP ‘ li adına”  başlığı altında bir yazı yayınlanmıştır.

 

            Yaptığımız kısa bir araştırma sonucu, kim yada kimler tarafından yazıldığı, gönderildiği belli olmayan, isimsiz, imzasız bu yazının Kdz.Ereğli CHP adı kullanılarak

e-mail ortamında gönderildiği anlaşılmıştır.

 

            En başta şunu belirtmek gerekir ki;

 

            CHP ‘ liler medeni cesaret sahibi insanlardır. CHP ‘ si dahil her konuda düşüncelerini hiçbir şeyden korkmadan, çekinmeden, isim ve adreslerini gizlemeden özgürce dile getirebilirler. CHP ‘ liler açısından bundan daha doğal, daha demokratik bir şey olamaz.

 

            Ancak basına gönderilen e-mail’in sanki CHP’ den gönderilmiş gibi gösterilerek basının kandırılmaya çalışılması en azından etik değildir. Hiçbir gerçek CHP’ li de düşüncelerini açıklamak için  böyle etik dışı yöntemlere başvurmaz.

 

            Böyle bir açıklamanın partimizle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Partimizden de gönderilmemiştir. Basınımızın da bundan böyle  bu gibi durumlarda daha dikkatli  davranacağını, isimsiz, imzasız, sahte adreslerden gelen açıklamalara itibar etmeyeceğini düşünüyoruz . Bu konuda yasal haklarımızı da sonuna kadar kullanacağımızı belirterek tüm Ereğli kamuoyuna  saygılar sunuyoruz."