CHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Birsen Demirbağ, beraberinde Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.
CHP Kadın Kolları olarak yeni göreve seçilmelerinden dolayı ilk ziyaretlerini şehit ailelerine yaptıklarını belirten Demirbağ, 12 Eylül tarihindeki referandum için de, şehit ailelerinden "hayır" oyu kullanmaları yönünde destek istedi.
Başkan Demirbağ, "Önümüzde bir referandum dönemi var. Bu dönem bizler için biraz yorucu ve sancılı diyoruz. Bizler CHP Kadın Kolları olarak elimizden geleni yapacağız. Çalışmalarımızda inşallah başarılı oluruz. Amacımız, ülkemizin selameti için bu referandum da 'hayır' düşüncesiyle sizlerin de desteğini almak için geldik. Sizleri her zaman hatırlarız gönlümüz, kalbimiz sizlerden yana her zaman" dedi.
Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz da, yaptığı konuşmada, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referandumda "hayır" oyu kullanacaklarını söyledi. Yorulmaz, "Ülkemizde 30 yıl önceki 12 Eylül'ü yargılayanlar ben isterdim ki, devleti idare edenler 30 bin şehidimizi öldürenleri yargılasınlar da, keşke ona 'evet' deseydik. Ülkesini seven bir insanlarsa evvela 30 bin kişiyi öldürenleri yargılasınlar. 12 Eylül'den önceki hayatı biz de biliyoruz ne olduğunu, sokaklara çıkılmıyordu. O zamanki paşaları şimdi suçluyorlar, doğrudur, ama esas 30 bin kişiyi vuranı yargılayalım. Gazetelerde yine haberi var. Baydemir kimdir? Onu yargılasınlar. Devletimizi idare edenler, bu devlet bizim milletin devleti ama dağdaki adamların altlarına kırmızı halı seriyoruz 'buyur' ediyoruz.

“HAYIR” DİYECEKLERİNİ ANLATTILAR...
İyi düşünmek lazım... Türk milleti bu oyuna gelmez. Yakın bir zamanda İnegöl'deki olayları da biliyorsunuz, 7 şehidimiz varken, ona ağlamamız gerekirken 12 Eylül mağdurlarına ağlıyoruz nedense. Ben bir kez daha 'hayır' diyorum. Herkes bizim arkamızda oluyor da nedense kimse yanımızda olmuyor. Biz gerçek arkamızdaki insanları yanımızda görmek istiyoruz"dedi.
CHP heyeti, daha sonra Türk Spastik Çocuklar Derneği Zonguldak Şubesi ile ADD Zonguldak Şubesi'ni ziyaret etti. ADD Şubesi ziyaretinde Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz'a çiçek veren CHP'li kadınlar, 12 Eylül'de yapılacak referanduma neden "hayır" diyeceklerini anlattılar.