Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Alaplı Belediye Meclis Üyesi Hasan Ergin, 11 yıldır yapılması gündemde olan 12 Haziran seçimleri öncesinde ayak kazıklarının çaklan Fatih Köprüsünün akıbetini merak ettiklerini söyledi.

CHP'li Alaplı Belediye Meclis Üyesi Hasan Ergin, 12 Haziran genel seçimleri öncesinde ilçede yapımına başlanan Fatih Köprüsünün ayak kazıklarının çakılmasının tamamlanmasının ardından hiçbir çalışma başlatılmamasına tepki gösterdi. Köprünün 12 Haziran seçimlerinde siyasi malzeme olarak kullanıldığını savunan Ergin, TBMM eski Başkanı AK Parti Zonguldak milletvekili Köksal Toptan tarafından yapımı için söz verilen ve 12 Haziran seçimleri öncesinde LİMAK yetkilileri ile incelemelerde bulunulan köprüde ayak kazıklarının çakılma işleminin ardından hiçbir çalışma başlatılmamıştır. Milletvekili Köksal Toptan, köprü ile ilgili Fatih Mahallesindeki vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada 'Bu mahallede oturan çocuklarımız okula giderken ve gelirken hanımefendilerimiz pazara giderken ve gelirken bu köprü sayesinde fazla yorulmayacaklar, hepinize hayırlı ve uğurlu olsun' demişti. Ama görüyoruz ki ortada somut bir çalışma yok, Alaplı Anadolu Lisesi, Karşıyaka İlköğretim Okulu, Karşıyaka, Fatih Mahallesi, Sabırlı, Kıran, Onurlu, Bölücek ve Tekke köyleri gibi bu bölgelerde olan daha birçok köyle ulaşımı sağlayacak olan köprünün ne zaman yapılacağını merakla bekliyorum. Korkarım ki 12 Haziran genel seçimlerinde siyasi malzeme olarak kullanılan bu köprü 2014 yılında da belediye seçimlerinde de seçim malzemesi olarak kullanılmasın, o zamanda yapacağız diye önümüze gelmesinler dedi.
CHP Fatih köprüsünün yapımına karşı yönünde 12 Haziran seçimlerinde kendi partileri üzerinden siyaset yapıldığını ifade eden Ergin, CHP olarak ilçe menfaatleri noktasında yapılan her çalışmanın destekçisiyiz, yapılamayanlarında takipçisiyiz dedi.