Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin eşleri, Zonguldak'a gelerek bir dizi etkinlik yaptı. CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay'ın eşi Senay Okay önderliğinde yürütülen program, toplam 20 CHP'li vekil eşinin TTK Eğitim Ocağı'na girmesiyle başladı.
Eğitim Ocağı'nda Yüksek Maden Mühendisi Sefa Elibol'dan Zonguldak'taki madenler hakkında bilgi alan kadınlar, ocağın içerisini ilgiyle gezdiler. Kadınlar sordukları sorularla daha detaylı bilgi almaya çalışırken, "Bu maden işçilerinin sosyal güvencesi var mı?" şeklinde gelen bir soru şaşkınlık yarattı. Ocağa girmeden önce endişeli olduklarını dile getiren CHP'li vekil eşleri, ocağın içini gezdikten sonra endişelerinin sona erdiklerini söylediler.
CHP'li vekil eşleri TTK Eğitim Ocağı'ndan ayrıldıktan sonra, Liman Caddesi'ndeki Maden Şehitleri Anıtı'na topluca çelenk koydular. Saygı duruşunun ardından, program Belediye Başkanı İsmail Eşref ziyaretiyle devam etti.
"EVİNİZE HOŞ GELDİNİZ"
Milletvekili eşleri, Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret ederek, yerel seçimleri kazanmış olmasından dolayı tebrik ettiler ve 5 yıllık görev süresi için de başarılar dilediler. Yirmi milletvekili eşinin katıldığı ziyarette, Belediye Başkanı İsmail Eşref, kendisinin üçüncü dönem belediye başkanlığını yaptığını ifade ederek şunları kaydetti:
"Arada bir dönem  kesintiye uğradık. Bunun nedeni de bizim başarısızlığımız değil, o günlerin konjonktürü gereğiydi. Ancak yeniden seçimleri kazanmış olmaktan hem mutlu, hem gururluyuz. Çünkü halkımız 'Zonguldak'a Cumhuriyet Halk Partisi yakışır' dedi. İşte bu nedenle sizleri de evinizde ağırlıyor olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum. Ancak başarı seçimleri almakla elde edilmiş değil. Önemli olan önümüzdeki beş yılda da aynı başarıyı devam ettirebilmek? Yaklaşık 187 milyon TL ile batakta bir belediye devir aldık. Ama her şey yolunda gidiyor. Yavaş yavaş toparlamaya çalışıyoruz."
Belediye Başkanı İsmail Eşref, Zonguldak ve belediye hakkında kısa bilgiler verdikten sonra konuklarına madenci heykeli armağan ederek ziyaretlerinden dolayı da teşekkür etti.