Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Örgütü tarafından parti binasında Aşure Günü düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, çok sayıda partili ve yönetici katıldı.
Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, düzenlenen bu etkinliğin bundan sonra her yıl düzenli olarak yapılacağını söyledi. Balcı, "Son günlerde iki dil, demokratik özerklik ve özerk bölge gibi kafa karıştıran, ulus ve tek devlet idari yapısının tartışılmaya açıldığı ve T.C. Anayasası'na bağlı kalmak üzere yemin eden hükümet ve başbakanın şu ana kadar bir tek kelime cevap vermediği bir süreçten geçiyoruz. Yaşadığımız bu süreçte yurttaşlarımızın daha çok birlik ve
beraberlik içinde olmaları gerekmektedir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün sevgi ve hoşgörü günüdür. Gün ayrışma değil bütünleşme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Muharrem Ayı orucu ve Aşure Günü'müzün Ereğli'ye ve ülkemize, tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Erkan Erkan tarafından dua okundu. Duanın okunmasının ardından İl Başkanı Yayla, İlçe Başkanı Balcı ve Müftü Erkan tarafından aşure dağıtımı yapıldı. Yoğun katılımın olduğu gözlenen aşure dağıtımında partililer kaynaşma fırsatı da buldular.