CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü, Kızılay işbirliği ile etkinlik gerçekleştirecek.

  

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz.Ereğli İlçe Örgütü ile Kızılay'ın ortaklaşa düzenlediği, Kan Bağışı Kampanyası 14 Ocak 2012 Cumartesi günü 11.00-18.00 saatleri arasında parti binasında gerçekleştirilecek.

 

YARDIM ELİNİ UZATIYOR

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Bilindiği gibi Kızılay ülkemizin ve dünyanın en büyük yardım kurumlarından biridir. Halkımızın karagün dostu olarak gördüğü Kızılay 1877 yılında Hilal-i Ahmer Cemiyeti adı ile kurulmuştur. Savaşlarda, deprem, yangın, heyelan, sel ve kuraklık gibi doğal afetlerde her zaman yurttaşlarımızın yardımına koşan Kızılay, dünya Kızılhaç örgütü ile birlikte de zorda kalan tüm dünya insanlarına yardım elini uzatarak halkımızın ne kadar yardımsever olduğunu göstermektedir. Din, dil, ırk, siyasal düşünce ayrımı gözetmeden, insanlığın ortak evrensel ilkelerine bağlı olarak görev yapan Kızılay, bu yardımlarını halkımızdan topladığı bağış ve kendi gelirleri ile yapmaktadır.

 

İLK KOŞTU TAKDİR KAZANDI

En son Van-Erciş depreminde de bölgeye ilk önce koşan ve tüm kurumlardan daha organize bir şekilde deprem yaralarını saran bir kurum olarak herkesin takdirini kazanmıştır. Bilindiği gibi kan üretilemeyen, yapılamayan bir maddedir ve ihtiyaç duyulduğunda ancak insandan alınabilmektedir. Bu nedenle insan yaşamı için önemlidir. Bölgemiz trafik kazalarının, iş kazalarının yoğun olarak yaşandığı ve her gün sokaklarından 3-5 ambulansın bağırarak geçtiği bir bölgedir. Bir gün o ambulansların içinde, ameliyat masalarında bizim yada yakınlarımızın da olabileceğini, acilen kana ihtiyaç duyabileceğimizi düşünerek, böylesine kutsal, böylesine insancıl kan bağışı kampanyalarına katılmak yurttaşlık görevimizdir.

 

HALKIMIZI BEKLİYORUZ

Ayrıca verilen kanlar, anında tetkik edildiğinden, kanınızda herhangi bir hastalık belirtisi ile karşılaşıldığında hemen uyarılarak önceden önlem alınması sağlanarak,  sizlerde bir nevi sağlık taramasından geçmiş olacaksınız. 14 Ocak 2012 Cumartesi günü parti binamızda yapacağımız bu Kan Bağışı Kampanyasına yardımsever tüm Ereğli halkını bekliyor, saygılar sunuyoruz.