CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutladı.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, AKP hükümetini eleştirerek, CHP Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın da insan haklarından mahrum bırakıldığını iddia etti.
Ergenekon olarak adlandırılan davanın sonuna yaklaşıldığını ifade eden Kartal, duruşmanın görüleceği 13 Aralık 2012 Perşembe günü Türkiye'nin her yerinden gelecek olan CHP'lilerle birlikte Kdz. Ereğli İlçe Örgütünün de Silivri'deki yerini alacağını belirtti.
Kartal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Birleşmiş Milletlerce kabulünün 64 üncü yıldönümüdür. Bu bildirge tüm insanlara hak ve özgürlüklere dayalı, eşitlikçi ve özgürlükçü bir dünya düzeninden söz etmektedir. Ancak 64 yıl geçmesine rağmen bugün hala birçok ülkede ve Türkiye'de on milyonlarca insan, insan onuruna yaraşır bir iş ve ücret, eğitim, sağlık gibi birçok temel haktan yoksun durumdadırlar.
Bildirgenin 1 inci maddesi Tüm insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğar diyor. Ülkemizde ise ne yazık ki sadece bir avuç insan bu eşitlikten faydalanabilirken, milyonlarca insan eşitlikten, özgürlükten, demokrasiden, adaletten, insanca bir yaşamdan uzak yaşamaya mahkum edilmektedir.
Milyonlarca gencin işsiz olduğu, iş, aş ve güvenli bir gelecek umutlarının giderek kırıldığı bir düzende insan haklarından söz edilebilir mi? Milyonlarca işçiyi, emekçiyi, iş güvencesiz, sendikasız, açlık sınırının altındaki asgari ücretle çalışmaya mahkum eden bir düzende insan haklarından söz edilebilir mi? Milyonlarca emeklinin yoksulluk sınırı altında maaş aldığı bir düzende insan haklarından söz edilebilir mi? Yoksulluğun giderek arttığı, küçük esnaf ve sanatkarın siftah yapmadan kepenk kapattığı bir düzende insan haklarından söz edilebilir mi?
Parasız eğitim isteyen öğrencilerin 19 ay tutuklu kaldığı, Çin'den daha fazla gazetecinin hapiste olduğu, halk iradesiyle seçilmiş milletvekillerinin hapiste tutulduğu, yargının AKP iktidarı tarafından militanlaştırıldığı, herkesin telekulaklarla dinlendiği bir ülkede insan haklarından, demokrasiden söz edilebilirimi?
Oysaki çağdaş demokrasilerin özünü; ulusal irade, hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığı eşliğinde insanların evrensel nitelikli temel hak ve özgürlükleri yaşamları boyunca eksiksiz olarak kullanabilmeleri oluşturur. Bu hakların kullanılmasını baskı ve şiddetle engellemeye çalışmak ancak faşist, baskıcı rejimlere özgüdür.
21 inci yüzyılın ilk 12 yılını geride bıraktığımız bu günlerde, İnsan Hakları Evrensel Bildirisinde yer alan en temel hakların hala daha ülkemizde yaşama geçirilmeyişi ülkemize yakışmıyor.
Bilindiği gibi tüm dünyanın gözü önünde Ergenekon olarak adlandırılan ve 21. yüzyıl hukuksuzluğuna imza atan davanın sonuna yaklaşılmıştır.
Duruşma, savcının esas hakkında mütalaasını vermesi için 13 Aralık 2012 perşembe gününe ertelenmiştir.
Delillerin tartışıldığı, savunma hakkının yok sayıldığı bir sürecin sonuna hukukun değil, siyasetin emrettiği kararlara hızla yaklaşılmaktadır.
Artık tüm açıklığı ile ortaya çıkmıştır ki, bu davada adları bir sürü faili meçhul cinayete karışmış eli kanlı katillerle, hiç bu tür eylemlerle ilgisi olmayan birçok aydın, gazeteci, yazar, yurtsever insanlar birlikte yargılanmakta elmalarla armutlar birbirine katılarak toplumun kafası karıştırılmaktadır. Bilgi kirliliği yaratarak AKP'ye muhalif olan, ABD emperyalizmine karşı çıkan herkes susturulmak istenmektedir.
Aralarında milletvekillerimiz Prof.Dr. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın da bulunduğu, adalet duygusunun olmadığı, hukukun ayaklar altına alındığı bu sürece sesiz kalmayacağız.
Silivri Toplama Kamplarındaki engizisyon intikamcılığına seyirci olmayacağız.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü 13 Aralık Perşembe günü, Türkiye'nin her yerinden gelen CHP'lilerle ve tüm yurtseverlerle birlikte Silivri'de olacaktır.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Örgütü olarak gerçekten özgür tüm Evrensel İnsan Haklarının yaşama geçtiği, demokratik bir Türkiye dileğiyle İnsan Hakları ve Demokrasi haftasını kutluyor saygılar sunuyoruz.