Türkiye'nin dört bir yanından binlerce CHP'li yönetici ve üye, önceki gün Tekel işçilerinin sürdürdüğü eyleme katılmak üzere şehirlerinden Ankara'ya hareket etti. Kentimizden; CHP İl, Merkez İlçe, Kozlu ve Muslu Belde Teşkilatı ve Gençlik Kolları yönetici ve üyeleri, önceki sabah saat 06.00'da Zonguldak'tan Ankara'ya doğru yola çıktı. Zonguldaklı CHP'liler, yaklaşık 5 saat süren yolculuğun ardından, Ankara-Kızılay'da sürdürülen eyleme katılarak işçilere destek verdiler.
"SLOGANLARLA ALANA GİRDİLER"
Zonguldaklı kafile, "Geliyor geliyor, madenciler geliyor" , "Emeğin başkenti, solun kalesi" şeklinde sloganlar atarak eylem alanına girerken, eylemlerini halayla sürdüren Tekel işçileri, oyunlarını yarıda bırakarak Zonguldaklı CHP'lileri dakikalarca alkışladı.
Zonguldaklı CHP'liler, burada halaylar çekip, türküler söylediler. Bu sırada çeşitli illerden gelen CHP'liler de, kafilemize dahil olarak birlikte slogan attılar. Halayın ardından CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, Tekel işçilerinin yanında olduklarını belirterek, mücadelenin sonuna kadar eyleme destek vereceklerini kaydetti.
Basın açıklamasının ardından Zonguldak kafilesi, CHP Genel Merkez binasını ziyaret etti. CHP eski Milletvekili Nadir Saraç ile bir araya gelen kafile, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Yunus Emre'nin 200 kişilik eğitim salonunda kısa süren konuşmasını dinledi. Kafile daha sonra CHP Genel Merkez Müzesi'ni gezdi. CHP Genel Merkezi önünde hatıra fotoğrafı çektiren Zonguldaklı CHP'liler, daha sonra tekrar bir araya gelmek üzere Zonguldak'a geri döndüler.