Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Yönetimi, Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Şube yönetimini dün ziyaret etti.
Emekliler Haftası dolayısıyla yapılan nezaket ziyaretinde, TİED Şube Başkanı Hüseyin Memiş, şunları söyledi:

"BİZİ HAPSE
ATSALAR DAHA İYİ"
"Emeklilerin yüzde 75'i açlık sınırının altında maaş alıyor. Milletvekillerinin bu sorunu dile getirmesini istiyoruz. Senelerce emeğiyle, art niyetsiz çalışan kişiler, sürünmeye mahkum ediliyor. Dedeler, torunlarına bir çikolata bile alamıyor. Bayramlarda harçlık veremiyor. Bizi hapse atsalar daha iyi... En azından orada yemek yeriz. Emekliler, çarşıya-pazara akşam gidiyor, çürükleri topluyor. 18 yıldan beri İntibak Yasası çıkmadı. Sürekli bizi oyalıyorlar. Her taraf özelleştiriliyor."
CHP İl Başkanı Osman Yayla, ziyarette şöyle konuştu:
"EMEKLİLERİN ÇAĞRISINA
KULAK VERİLMELİ"
"Tüm emeklilerin Emeklilik Haftası'nı kutluyorum. Emeklilerin aldığı maaş yürekler acısı. Sorunları yumak gibi… Türkiye'deki emeklilerle Avrupa'daki emeklileri kıyaslayamayız. Yaşlı demek, ailenin çatısı demektir. Fakat bu çatı yok ediliyor. Ben 28 sene prim ödedim. 629 TL emekli aylığı alıyorum. 8-10 milyonluk emekli kitlesinin çağrısına kulak verilmeli."
CHP yönetimi, daha sonra Tüm İşçi Emeklileri ve Dul Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi'ni ziyaret eden Başkan Mustafa Sarıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.