CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Alaplı siteler, Kaptaş, Mollabey ve Alioğlu köyünde vatandaşlarla bir araya gelerek,12 Eylül tarihinde yapılacak olan referandumda "HAYIR" oyu istedi.

Alaplı'ya gelerek referandum çalışmalarını sürdüren CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Yeni siteler,  Tepeköy mahallesi, 690 evler, Kaptaş, Mollabey ve Alioğlu köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek referandumda Hayır oyu kullanmalarını istedi.
Ziyaretlere Alaplı CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin, CHP'li Belediye meclis üyeleri, yöneticiler ve çok sayıda partili katıldı. 12 Eylül tarihinde "HAYIR" oyu kullanılması için birçok neden olduğunu dile getiren Alaplı CHP İlçe Başkanı Nuri Tekin, Referendumun Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Tekin "Daha fazla demokrasi için 12 Eylül'de hayır demeliyiz. Bağımsız yargı, bağımsız savcı, bağımsız hakim için bu referandumda 'hayır' demeliyiz. Türkiye temiz, dürüst, yalansız siyaset ve yönetim istiyorsa bu referanduma  'hayır' denilmelidir" dedi.  AKP Hükümetini eleştiren Tekin "Ak Parti hükümeti, kendi yolsuzluklarını ve yanlışlıklarını kapatacak bir Anayasa hazırlamak istiyor. Halkımız da bu oyuna alet edilmek isteniyor. 12 Eylül'de sandığa gidip, Türkiye'de yeni ve temiz bir siyasetin başlaması için 'Topluma karşı sorumluluk hisseden herkesi referandumda 'hayır' demeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu. İlçede her gittiği yerde vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile karşılanan CHP'li Milletvekili Köktürk ise yaptığı konuşmada, "8 yıldır ülkenin iyi yöneltilmediğini öne süren Köktürk, 12 Eylül'de yapılacak Anayasa Değişiklik paketinde yer alan 26 maddede vatandaşın yararına olan hiçbir maddenin bulunmadığını" iddia etti.