CHP Zonguldak 1’nci sıra Milletvekili Adayı Başkent Hastanesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal, CHP 4’ncü sıra Milletvekili Adayı Erol Sarıal, CHP İl Başkanı Tümer Peker, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, CHP’li İl Genel Meclis üyeleri, Milletvekili aday adayları ve partililerle birlikte Pazar günü destek ziyareti için gittikleri Göbü, Türkali, Kurtköy ve Şirinköy’de yüzlerce vatandaş tarafından coşkuyla karşılandı.
Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan CHP Milletvekili adayları vatandaşlarla sohbet edip 12 Haziran seçimleri için destek istediler.
CHP bayrakları ile süslenen köy girişleri, vatandaşların da ellerindeki bayraklarla CHP’ye destek verdiklerinin ifadesi olarak gözlendi.
CHP’li eski İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili ve CHP Milletvekili Aday Adayı Turhan Oral, yaptığı konuşmalarda, 12 Haziran seçimlerinin Türkiye ve Zonguldak için önemli olduğunu, özellikle de Aile Sigortası ve İntibak Yasası’nın Zonguldak’a daha fazla yararlı olacağını vurguladı.
Zonguldak’ta 150 bin civarında emeklinin bulunduğunu söyleyen Turhan Oral, İntibak Yasası’nın çıkarılması halinde emekli kenti haline gelen Zonguldak ekonomisinde canlanma olacağını ifade etti.
CHP 4’ncü sıra Milletvekili Adayı Erol Sarıal, TTK’da 2002 yılında çalışan sayısının 16 bin civarında, bugün ise 10 bin civarına gerilediğini hatırlatarak, Zonguldakspor’un da 2. ligden Amatör kümeye düştüğünü söyledi.
AKP döneminde Zonguldak’tan başka illere göç edenlerin sayılarının arttığını, ailelerin anlaşmalı boşanmak zorunda bırakıldığını kaydeden CHP Milletvekili Adayı Erol Sarıal şunları söyledi.
“ZONGULDAK’A REVA GÖRÜLEN BU”
“Ülkemizde çok önemli bir sorun yaşanıyor. İşsizlik, yoksulluk ve adaletsizlik var. AKP Genel Başkanı Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan diyor ki; ‘Ben o milletvekilleri, bakanları nasıl koyacaktım milletvekili listelerine onların neler yaptıklarını siz biliyor musunuz’ diyor. Peki, Sayın Başbakan, hani siz garip gurabanın hakkını yedirmeyecektiniz. Hani siz tüyü bitmemiş yetim hakkını koruyacaktınız? Neden gereğini yapmadınız? Neden saklıyorsunuz, bu yolsuzlukların üstünü örtüyorsunuz? TTK’da 2002 yılında 16 bin işçi çalışırdı, bugün 10 bine düşmüş. Zonguldakspor 2. ligdeydi bugün Amatör kümede. Hükümetimizin ve hükümetimizi temsil eden Milletvekili adaylarının içinde sizin de çok beklediğiniz o adayların Zonguldak’a reva gördüğü sonuç bu. Yoksulluk ve Zonguldak’ın her alanda çöküşü. Biz ne yapacağız, bunları daha önce sizlere aktardık. Biz yoksulu destekleyeceğiz. Biz yoksulluk yüzünden, karı-kocanın boşanarak babasının emekli maaşını alması için yuva yıkılmasını önleyeceğiz. Binlerce aile açlık ve yoksulluk yüzünden birbirinden ayrıldı kağıt üzerinde. Bu yoksulluğu insanlara reva görenler. Bu aile çöküşüne sebep olan hükümet, SSK aracılığıyla bu insanları tespit edip cezalandırmaya çalıştı Zonguldak’a reva görülen bu. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında ulusal bir ittifak istiyoruz. Zonguldak’ta daha büyük bir ittifak olduğunu görüyoruz. Bütün partiler AKP’nin bu talanına, bu yolsuzluğuna, Zonguldak’ın göç ettirilmesine karşın CHP çatısı altında birleşiyorlar. Biz buralardan göç etmeyeceğiz. AKP bu Zonguldak’tan göç edecek. Bunu şimdiden size müjdeliyorum.” dedi.
“BAŞBAKAN ZONGULDAK’A
SIRTINI DÖNMÜŞ”
Milletvekili Adayı Erol Sarıal, CHP iktidarında başta İntibak Yasası, Aile Sigortası ve taşeronlaşma sisteminin hayata geçirileceğini, geçmişte Zonguldak’ın Türkiye’ye örnek bir kent olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan’ın Zonguldak’a sırtını döndüğünü vurguladı.
Sarıal, “Zonguldak ekonomisi bu güne kadar Türkiye’ye örnek olmadı mı. Biz bunları yaşarken, değerli Başbakanımız Tayyip Erdoğan, bize sırtını dönüyor. Zonguldak’ta maden politikasına değinmiyor. Zonguldak’ta göçlere değinmiyor. Zonguldak’ta hiçbir şeye değinmiyor. Zonguldak’ta geliyor Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiriyor, gidiyor. Zonguldak ondan müjde bekliyordu. Bugün bu politikaların yürümediğini AKP’ye oy veren köylerimiz, kentlerimiz görmüş durumdalar.
 Çünkü Zonguldak hayalet kente dönüyor. Biz oylarımızı kendimiz için kullanalım. Bu yarış kişisel bir yarış değil. Kişisel hevesler peşinde koşanlara destek vermeyelim. Bizim politikalarımıza, bizim yoksulluğumuza çözüm bulmayan iktidara destek vermeyelim. Biz bunu yaparsak Zonguldak’ta çok önemli gelişmeler olacak. Zonguldak’ta siyaset anlayışı değişecek ve tek anlayış Zonguldak’a hizmet etme şeklinde olacak. Gençlerimiz işe girecek, esnaflarımızın işleri düzelecek.
Her alanda ekonomik bir canlılık yaşanacak. Köylerimizde tarım ve hayvancılık gelişecek. CHP tarım ve hayvancılığa özel destek verecek. Dışarıdan hayvan alınmasına izin verilmeyecek. Tarım ürünleri gelişecek. Dışarıdan tarım ürünü almayacağız ve CHP iktidarında Zonguldak gerçekten tekrar Türkiye Cumhuriyetinin örnek model bir kenti olacak” diye konuştu.