CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk Cumhuriyet Halk Partisi'nin 89. Kuruluş yıldönümünü kutladı.
Köktürk, CHP, halkımızla birlikte, kurduğu laik – demokratik cumhuriyetin de her zaman koruyucusu ve ödünsüz savunucusu olmuş, bunu öncelikli - temel görev- kabul etmiştir. Bundan sonra da bu anlayıştan hiçbir şekilde ödün vermeyecektir dedi.
Terörün ülkeyi kemiren tehlikeli bir hastalığa dönüştüğünü belirten CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, açıklamasında şunları belirtti:
Cumhuriyet Halk Partimizin 89. Kuruluş yılını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm Kurtuluş Savaşı ve devrim şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Bilindiği gibi; 9 Eylül 1922'de işgalci Yunan Ordusu ve onu destekleyen emperyalist güçler, İzmir'de denize döküldükten sonra, Cumhuriyet Halk Partisi, Büyük Önderimiz Atatürk tarafından, "Halk Fırkası" adıyla 9 Eylül 1923'de Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Örgütünün devamı olarak kurulmuştur.Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Samsun'da başlatılan Ulusal Kurtuluş Mücadelemiz; tüm dünyanın hayranlıkla izlediği büyük bir uyanış ve direniş hareketiydi.
Emperyalizme karşı bu büyük direnişte Türk Halkı varını yoğunu ortaya koyarak adeta bir destan yaratmış ve bağımsızlığa ulaşmıştır.  
Bu büyük bağımsızlık mücadelesinin içinden doğan Cumhuriyet Halk Partisi, emperyalistlere karşı, saltanat ve hilafetçilere karşı halkın mücadelesiyle oluşmuş, yaptığı devrimlerle çağın kapılarını aralamış, bir sınıf partisi olmamakla birlikte her zaman emeğin yanında olmuş, devletçilik ve özel sektörün birlikte neleri başarabileceğini uyguladığı ekonomik model ile en güzel şekilde kanıtlamıştır.
CHP, halkımızla birlikte, kurduğu laik – demokratik cumhuriyetin de her zaman koruyucusu ve ödünsüz savunucusu olmuş, bunu öncelikli - temel görev- kabul etmiştir. Bundan sonra da bu anlayıştan hiçbir şekilde ödün vermeyecektir.
Cumhuriyetin kuruluşundan 89 yıl sonra, bugün ülkemizi yöneten AKP Hükümetince yasama,  yürütme ve yargının birbirinden bağımsızlığı, Kuvvetler ayrılığı ilkesi yok sayılmış, yasama organı tamamen yürütmenin kontrolüne girmiş, bağımsız yargı içeriden ve dışarıdan adeta kuşatılmış, eğitim sistemimiz 4+4+4 gibi düzenlemelerle adeta Cumhuriyet öncesi bilimsellikten uzak yapısına geri döndürülmüştür.
Habur ve Oslo'da açığa çıkan yanlış politikalar ve gizli pazarlıklar sonucu azgınlaşan, fütursuzlarsan bölücü terör, ülkemizi kemiren tehlikeli bir hastalığa dönüşmüştür… Yüce Türk Ulusunun yaşanan terör olaylarında her geçen gün yüreği dağlanmaktadır. Bu konuda, girilen yanlış yoldan tez elden dönülmelidir. Anaların yüreklerine daha fazla ateş düşürülmemelidir…
Yine, AKP döneminde, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği Yurtta barış, dünyada barış ilkesinden sapılmıştır. Komşumuz ülkelerle Sıfır sorun politikası denilerek, yeni yol haritaları belirlenmiş, ancak gelinen noktada tüm dış politika ilkeleri yerle bir edilmiş, neredeyse sorunumuz olmayan komşu ülkemiz kalmamıştır…
Tüm bunlara karşın, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugüne kadar, ülkemizin çıkarlarını oy kaygısına düşmeden kararlılıkla ve dirençle savunduk. Bundan sonra da tıpkı Cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde olduğu gibi aynı heyecanla ve kararlılıkla duraksamadan ve yılmadan savunmaya devam edeceğiz...
Her zaman ve her koşulda CHP modern Türkiye'nin temel değerleri olan Cumhuriyetin ve Üniter devlet anlayışının asli güvencesi olmaya devam edecektir. Cumhuriyetimiz, CHP ile birlikte sonsuza kadar yaşayacak, halkın iktidarını mutlaka kuracaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.  
Bu duygu ve düşüncelerimle bir kez daha Cumhuriyet Halk Partimizin 89. Kuruluş yılını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin ve Cumhuriyet Halk Partimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Kurtuluş Savaşı ve devrim şehitlerimizi, bugün ulusumuzun bütünlüğü uğruna şehit düşen askerlerimizi, güvenlik güçlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.