* CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk; “CHP iktidarında Aile Sigortası ile her yoksul aileye ayda en az 600 lira verilecek” dedi.

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden CHP Zonguldak Milletvekili adayı Ali İhsan Köktürk, Çaycuma’nın Torlaklar, Yolgeçen ve Şeyhler köyünde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların yoğun ilgisinden memnun olan Köktürk, CHP’nin seçim vaatleri arasında yer alan Aile Sigortasını anlattı.
Milletvekili Köktürk yaptığı konuşmada; “CHP iktidarında; Aile Sigortası toplumun temel direği kadınlarımızın en büyük desteği olacak. Her yoksul aileye ayda en az 600 lira verilecek. Aile Sigortası, geliri olmayan ya da geliri asgari ücretin altında olan ailelere ekonomik güvence sağlayan sigorta dalıdır. Bu sigorta dalı ile Türkiye’deki hiçbir ailenin aylık geliri 600 liranın altına inmeyecektir. Örneğin, ailenin aylık geliri 300 lira ise Aile Sigortası’ndan bu aileye ayrıca her ay en az 300 lira ödenecektir. Ailenin yapısına ve durumuna göre verilecek tutar değişecektir. Ailenin hiçbir geliri yoksa aylık ödenecek tutar en az 600 lira olacaktır.
Aile sigortası başka ülkelerde de uygulanmakta mıdır? Evet birçok ülkede uzun yıllardır uygulanmaktadır. Aile Sigortası, Uluslararası Çalışma Örgütü’nün kabul ettiği 9 sigorta dalından biridir.
Türkiye, 1971 yılında Parlamento’dan geçirdiği 1451 sayılı yasa ile bu 9 sigorta dalını uygulayacağını taahhüt etmiştir. Ancak şu ana kadar 8 sigorta dalı, yaşlılık, malüllük, ölüm, hastalık, iş kazası, meslek hastalığı, analık, işsizlik uygulamaya konmuştur.
9. sigorta dalı Aile Sigortası’dır. Bu sigorta dalının uygulanmasıyla 40 yıllık hayal gerçekleşmiş olacaktır.” dedi.
Başbakan’ın “Çılgın Proje”sini de eleştiren Köktürk; “Gerilir düzeyi iyice azalan vatandaşa İstanbul’a kanal projesi sunuyorlar.
İki yeni şehir kuracaklarını söylüyorlar. Türkiye’nin ve vatandaşların bu gibi projelere ihtiyacı yok. Oraya harcanacak paranın onda biri ile Filyos Vadi Projesi limanıyla birlikte hayata geçer, bölgemizde işsizlik azalır” dedi.