88. Yılını kutlayan CHP'de Kdz.Ereğli İlçe Örgütü tarafından gerçekleştirilen ilk programda iktidara sert mesajlar gönderildi.

 

3 AY ÖNCE ZİYARET ETTİLER: 9 yıldır ülkemizi yöneten AKP'nin uyguladığı politikalar, Türkiye'yi etnik bir ayrışmaya sürükleyen yola sokmuştur. Devletin tüm kurumları AKP vesayetine girmiştir. Ülkemizin laik-demokratik yapısı kuşatma altına alınmakta, emperyalizmin bizim için ön gördüğü ılımlı İslam modeli büyük bir hızla yol almaktadır. Daha üç ay öncesine kadar Libya'da, Mısır'da, Suriye'de ki yönetimlerle, liderlerle dost ve kardeş olduklarını belirten, hafta sonları karşılıklı aile ziyaretleri yapan AKP yöneticileri, bugün emperyalizmin dümen suyunda, emperyalizm işbirlikçisi oldukları açıkça ortaya çıkan muhaliflere destek olmaktadırlar.

 

DÜZMECE SENARYOLAR: Bunun yanında yoksullaşma, yolsuzluklar, işsizlik ve gelir dağılımındaki çarpıklıklar alabildiğine sürmektedir. Buna karşı mücadele eden aydın ve duyarlı insanlar anti demokratik, düzmece senaryolarla susturulmaya çalışılmaktadır. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, bugüne kadar, hiçbir oy kaygısına düşmeden ülkemizin çıkarlarını, kurduğumuz bağımsız, laik, demokratik Cumhuriyeti dirençle ve karalılıkla savunduk.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi 88. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kdz.Ereğli İlçe Örgütü tarafından Atatürk Anıtında etkinlik gerçekleştirildi. CHP'li Ereğli Belediyesi yöneticileri, eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, ilçe yöneticileri, eski ilçe başkanları ve yöneticileri ile az sayıda partili topluluğu katıldı. Atatürk Anıtına çelengin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine değinen İlçe Başkanı Kartal,

 

CUMHURİYETİ KURAN

SİYASAL BİR HAREKET

Bugün burada yaklaşık 700 yıllık bir dünya imparatorluğunun bilimden ve ilerlemeden uzaklaşarak, köhnemiş bir devlet ve toplum yapısıyla yıkılmaya mahkum olmuş bir devletin yıkıntıları arasından, tüm dünyanın saygınlığını kazanmış, bağımsız, onurlu, çağdaş bir devleti, Türkiye Cumhuriyetini kuran bir siyasal hareketin, Cumhuriyet Halk Partisinin 88 inci kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, büyük önderimiz Atatürk tarafından, 9 Eylül 1922'de işgalci Yunan ordusu ve onu destekleyen emperyalist güçlerin İzmir'de denize döküldüğü günden tam 1 yıl sonra, 9 Eylül 1923'de Anadolu ve Rumeli Müdafa-i hukuk örgütünün devamı olarak Halk Fırkası adıyla kuruldu. Partimizin adı 10 Kasım 1924'de Cumhuriyet Halk Fırkası , 1935 'te de Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Cumhuriyet Halk Partisi, emperyalistlere ve onların işbirlikçisi saltanat ve hilafetçilere karşı, halkımızın mücadelesi ile oluşmuş, yaptığı devrimlerle çağın kapılarını aralamış, bir sınıf partisi olmamakla birlikte, her zaman emeğin, emekçinin yanında olmuş, ekonomiden eğitime, kültürel ve sosyal ilerlemeye, Devletçilik ve özel sektörün birlikte neleri başarabileceklerini, uyguladığı bütünsel kalkınma modeliyle en güzel şekilde kanıtlamıştır.

 

DEVRİMCİ KEMAL ATATÜRK

Atatürk önderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi'nin, çağdaş Türkiye'nin bu atılımları dünyanın tüm ezilen ve sömürülen mazlum halklarına da örnek olmuştur. Bakınız Küba devriminin lideri Fidel Kastro ne diyor. Biz Atatürk'ün devrimci savaşından esinlendik ve ondan 40 yıl sonra, ülkemizden emperyalistlerin kovmak, iş birlikçi, faşist Batista rejimini yıkmak için 1959'da Granma gemisiyle Havana'ya çıktık. Bizim ve tüm mazlum halkların esin kaynağıdır devrimci Kemal Atatürk. Bir dizi çağdaş ve aydınlanmacı Cumhuriyet devrimlerini bu kadar kısa sürede biz başaramazdık.

 

İKTİDARA TEPKİ

9 yıldır ülkemizi yöneten AKP'nin uyguladığı politikalar, Türkiye'yi etnik bir ayrışmaya sürükleyen yola sokmuştur. Devletin tüm kurumları AKP vesayetine girmiştir. Ülkemizin laik-demokratik yapısı kuşatma altına alınmakta, emperyalizmin bizim için ön gördüğü ılımlı İslam modeli büyük bir hızla yol almaktadır. Daha üç ay öncesine kadar Libya'da, Mısır'da, Suriye'de ki yönetimlerle, liderlerle dost ve kardeş olduklarını belirten, hafta sonları karşılıklı aile ziyaretleri yapan AKP yöneticileri, bugün emperyalizmin dümen suyunda, emperyalizm işbirlikçisi oldukları açıkça ortaya çıkan muhaliflere destek olmaktadırlar. Yine AKP hükümeti İsrail ile ilişkileri askıya alırken diğer taraftan Türkiye'den çok İsrail'i İran füzelerinden koruyacak füze kalkanının ülkemize yerleşmesine yeşil ışık yakmıştır.

 

DÜZMECE SENARYOLAR

Bunun yanında yoksullaşma, yolsuzluklar, işsizlik ve gelir dağılımındaki çarpıklıklar alabildiğine sürmektedir. Buna karşı mücadele eden aydın ve duyarlı insanlar anti demokratik, düzmece senaryolarla susturulmaya çalışılmaktadır. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, bugüne kadar, hiçbir oy kaygısına düşmeden ülkemizin çıkarlarını, kurduğumuz bağımsız, laik, demokratik Cumhuriyeti dirençle ve karalılıkla savunduk. Bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz.  Çağdaş, bağımsız, demokratik Cumhuriyetimizin en büyük güvencesi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Emekçi, yoksul halkımızın en büyük güvencesi Cumhuriyet Halk Partisidir. Bu duygularla partimizin 88 inci kuruluş yılını kutluyor, başta Atatürk olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Yaşasın bağımsız, demokratik Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.