Cumhuriyet halk partisi kuruluşunun 86'ncı yıl dönümünü kutluyor. Kutlama programı çerçevesinde bugün Saat 11.oo de Atatürk anıtı, İsmet İnönü anıtı ve Şehitler anıtı önünde saygı duruşunda bulunulacak.CHP Merkez İlçe Başkanı İlker İbrahim Özübek ve CHP Merkez ilçe Kadın Kolları Başkanı İlkay Kalender basın açıklama yaptılar.
CHP Merkez ilçe Başkanı İlker Özübek yaptığı açıklamasında CHP'nin Cumhuriyetin teminatı olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi.
Özübek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:"9 Eylül; Saltanatı, Hilafeti, şeriatı kaldırarak Çağdaş Türkiye'yi kuran partimiz, Ülkemizdeki yenileşmenin ve toplumsal dönüşümün de öncüsü olmuştur.O nedenle, halkımıza ve Partimize sahip çıkma bilincimizi ve bu yoldaki mücadelemizi her zamankinden daha fazla canlı ve duyarlı tutmak zorundayız.
Unutulmamalıdır ki; Cumhuriyet Halk Partisi ideolojisi, İlkeleri ve Örgütleri ile
Cumhuriyetin ve demokrasinin teminatı ve kollayıcısıdır.
Partimizin 86 nci Kuruluş Yıldönümünde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 2 nci Cumhurbaşkanımız büyük devlet adamı İsmet İnönü olmak üzere Partimize emek veren tüm büyüklerimize şükranlarımızı sunuyor ve saygı ile anıyoruz.
9 Eylül 2009 Çarşamba günü Saat:11.00'de partili, partisiz tüm halkımızı Atatürk Anıtına bekliyoruz."
CHP Kadın kolları başkanı İlkay Kalender de CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi:"CHP'nin tarihsel kimliği, Atatürk devrimlerinin birikimleri ile Altı ok ilkeleri eşliğinde; Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bağımsızlık benim karakterimdir".İsmet İnönü'nün,Namuslularda, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır" sözleri ile öz ifadesini bulan bu soylu ve erdemli gelenek ile şekillenmiştir.
Ulusal Bağımsızlık Mücadelesinin birikimleri ve Atatürk devrimleri ile bu eşsiz sürecin ahlaki değerlerinin özünü oluşturan Altı Ok ilkeleri, bir bütün olarak, siyasi kimliğimizin tarihsel kaynağımızın en güçlü dayanağıdır."
CHP Gençlik Kolları ise yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“Türkiye'nin en köklü, en ilkeli partisi Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyet'in temel niteliklerinin, demokratik, laik hukuk devletinin yılmaz ve ödünsüz savunucusu olmuştur ve olmaya da devam edecektir.Cumhuriyetimizi, Türkiye'mizin barışının kalkınmasının güvencesi olarak güçlenip geliştirmek temel görevimizdir.Atamızın birinci büyük eseri olan Cumhuriyeti savunma daima Cumhuriyet Halk Partisinin temel görevi olmuştur. Biz Cumhuriyet Halk Partililer Cumhuriyetimizi ve Milli birliğimizi hiçbir zaman sahipsiz bırakmadık, bırakmayacağız.Aziz Atatürk, sevgili Genel Başkanımız; sana ve eserine canımız pahasında da olsa sahip çıkacağız.”