CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal  'Yanlışın sobasına odun atanlar yanacak. Bile bile yanlışı savunanlar,  Ereğli halkına yanlış bilgi verenler, kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar yanacak'  sözleriyle AKP'lilere seslendi.

ÖRGÜT VE GRUP DİMDİK AYAKTA: Gerçekleri saptıramazsınız. Yasaları çarpıtamazsınız. Belediye başkanı, CHP'li belediye meclis üyelerine, CHP'nin Genel Başkanına hakaret ve sataşmalarla bir yere varamazsınız. Bu tür davranışlarla CHP'yi ve CHP 'lileri sindirebileceğinizi düşünüyorsanız  hodri meydan!... CHP İlçe Örgütü,Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Grubu dimdik ayaktadır. CHP'liler dimdik ayaktadır

CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, 3-4 Nisan tarihlerindeki Kdz. Ereğli Belediyesi'nin meclis toplantılarında encümen seçimleriyle ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili görüşlerini açıkladı. Kartal, Belediye Başkanı gibi 3 Nisan'daki oylamanın belediye kanununun ilgili yasa ve yönetmeliklerine uygun olmadığını, yapılan hatanın da 4 Nisan'da düzeltildiğini ifade ederken, olayı antidemokratik uygulama olarak değerlendiren AKP ilçe Başkanı ve Meclis üyelerin bir bardak suda fırtına kopardıklarını söyledi.

ÇAKIR'A: ÖNCE OKU

'Yanlış hesap Bağdat'tan döner' diyen Hayrettin Kartal,  AKP'lileri bilgi kirliliği yaratmakla suçlayarak  'CHP, ülkeye demokrasiyi getiren, tüm kurumların hukuk ve yasalar temelinde çalışmasını, herkesin de buna uymasını savunan, 90 yıldır bunun mücadelesini veren bir partidir. AKP İlçe Başkanı arkadaşım; Önce AKP iktidarının çıkardığı yasa ve yönetmelikleri  iyice oku, ondan sonra konuş!..... Evet !.... Yanlışın sobasına odun atanlar yanacak. Bile bile yanlışı savunanlar,  Ereğli halkına yanlış bilgi verenler, kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar yanacak'  dedi.

KALAY, ALPAGO VE ÇAKIR'A SORU

CHP İlçe Başkanı Kartal  basın toplantısındaki sözlerine şöyle devam etti: AKP meclis üyesi Sayın Yusuf  KALAY' a mertçe soruyorum. 3 Nisan'da ki encümen seçiminde oylar eşit çıktığında ikinci kez seçimlerin tekrarlanması gerektiğini, yine eşit çıkarsa kuraya gidilmesi gerektiğini biliyor muydun, bilmiyor muydun? Bunu bildiğin halde çıkıp niye konuşmadın? Yine AKP meclis üyesi Sayın Esra ALPAGO' ya soruyorum. Eğer kendine güveniyorsan, 3 Nisan'da ki ilk oylamadan önce çıkıp açıkça aday olduğunu ilan etmedin? ve yine kendine güveniyorsan 4 Nisan'da yasanın emrettiği seçimin tekrarına niye katılmadın? Katılamazdın !....Çünkü hangi kumpas ve pazarlıklar içinde olduğunuz ortaya çıktı ve biz bu pazarlıkların tüm ayrıntılarını biliyoruz.  Ve yine AKP meclis üyesi Sayın Adem ÇAKIR!.... CHP ve CHP'liler hukuk ve demokrasiyi sizden mi öğrenecek? Hukukun, demokrasinin ve özgürlüklerin savunucusu CHP'nin Genel Başkanı  Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU' nu ağzına alırken dikkatli konuşmalısın !.

KONGREYİ YAPAMADIN VURGUSU

Yasa ve yönetmelik gayet açık. İlk gün seçimde hata yapılmıştır. İkinci gün düzeltilmiştir. Buna rağmen yanlışta ısrar etmek, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali, mağdur pozlarıyla kamuoyunu yanıltmaya çalışmak, Kdz.Ereğli halkına saygısızlıktır. Kaldı ki AKP, zaten Kdz.Ereğli halkına saygısızlığı kural haline getirdi. İlçe kongresini dahi yapmayarak, AKP'ye oy vermiş Kdz.Ereğli halkının özgür iradesini hiçe saydı.

HAKSIZ YERE YAYGARA KOPARAN

Ben açıkça sormak istiyorum. AKP İlçe kongresini CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu mu engelledi? Meclis toplantısında haksız yere yaygara koparan, CHP 'li üyelere sataşan AKP'nin sayın meclis üyeleri, Sayın AKP İlçe Başkanı size soruyorum. Hukuku ve demokrasiyi bu kadar çok savunuyordunuz da, AKP'ye oy vermiş Kdz.Ereğli halkının AKP içinde seçme ve seçilme hakları gasp edilirken nerelerdeydiniz.? Genel Merkezinizin bu anti- demokratik dayatmasına niye boyun eğdiniz? Hak, hukuk,  adalet, özgürlük, demokrasi gibi kavramlar içi boş, süsleme kavramlar değildir. Ona sahip çıkacak yürek, bilinç ve kararlı bir duruş olursa anlam taşır. AKP İlçe örgütünde demokrasi katledilirken, İlçe başkanı ve yönetim yukarıdan baskıyla dayatılırken hiçbir tepki vermeyeceksiniz, ondan sonra hukuk ve demokrasi havarisi  kesileceksiniz. Demokrasinin kurucusu ve savunucusu CHP'nin, CHP'lilerin sizden hukuk ve demokrasi dersi almaya ihtiyacı yoktur.

MECLİS GRUBU DİMDİK AYAKTA

Tribünlere dönük, meclis üyeliği sıfatına yakışmayan, bu ucuz provakatif protesto gösterileriyle  Ereğli halkını kandıramazsınız. Gerçekleri saptıramazsınız. Yasaları çarpıtamazsınız. Belediye başkanı, CHP'li belediye meclis üyelerine, CHP'nin Genel Başkanına hakaret ve sataşmalarla bir yere varamazsınız. Bu tür davranışlarla CHP'yi ve CHP 'lileri sindirebileceğinizi düşünüyorsanız hodri meydan!  CHP İlçe Örgütü,Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Grubu dimdik ayaktadır. CHP'liler dimdik ayaktadır. Tüm CHP'liler, Türkiye için, Ereğli için, hak, hukuk, demokrasi ve özgürlük için omuz omuza kenetlenmiştir.