*Kongrede iki başkan adayı yarıştı. Hayrettin Kartal ile Yaşar Balcı arasındaki  yarışı 192-187 Kartal kazandı.

CHP Kdz. Ereğli ilçe kongresi, Gülüç Beldesi'nde Türk Metal Sendikası tarafından yaptırılıp hizmete sokulan Anadolu Oteli'nde yapıldı.

Kongrenin 'yeterli çoğunluk vardır' diyerek ilçe Başkanı Hayrettin Kartal tarafından açılmasının ardından ilçe başkanlığına aday olacak her iki adayın da onayı ile Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, divan katipliklerine de Ferit Ören ile Semih Özkök seçildiler.

Divan Başkanı Öztürk, Ulu Önder Atatürk, İsmet İnönü ve tüm ulusal kahramanların adına saygı duruşu ve istiklal marşına davet etti salondaki konukları ve delegeleri.

Mersin milletvekili Öztürk, divan başkanı  olarak görüşlerini açıklarken de 'kongreye yansız yöneteceğim' sözünü verdi.  Başbakanın  eleştirildiğinde kurulu düzeni yıkmak ile suçlama yapılabileceğini ifade eden Öztürk, Türkiye'de düşünmek serbesttir ama kafanızdaki düşüncelerini tespit edemiyorlar. Tespit ettiklerinde de bir şafak vaktı alıp götürerek zindana atıyorlar' dedi.

Demokrasinin olanakları ile demokrasinin yok edilebileceğini, aynen Hitler ve Mussolini'nin yaptığı gibi örneğini veren Milletvekili Öztürk, sözlerini Aynen bugün Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın yaptığı gibi diye Hitler ve Mussolini ile Erdoğan'ı bir tuttu.

Millet iradesinden söz edenlerin millet iradesini milletvekillerini tutuktu tutarak dinlemediklerini de söyleyen Ali Rıza Öztürk, tutuklu 8 milletvekilinin de salıverilmesini istedi.

CHP'lilere de enerjilerini birbirleri ile didişerek, kavga ederek harcamamaları gerektiğini öğütleyen Mersin Milletvekili sözlerini şöyle tamamladı:

'Birbirimizi tabi ki eleştirelim ama küçük harfle büyük harfle değil. Milletvekili, belediye başkanı değil örgüt önemlidir. Biz de milletvekili belediye başkanı olarak örgüte sahip çıkıp isteklerinizi yerine getirmeliyiz. '

Faaliyet raporunu ve mali bütçeyi ise yönetim kurulu üyelerinden Hasan Turgut okudu. Yapılan çalışmaları örneklemeler ile anlatan Turgut, dönem sonu ödenmek üzere  48 bin lira borç ve toplam bütçenin de 145 bin lira olduğunu ifade etti.

Daha sonra ise iki ilçe başkan adayının konuşmasına geçildi.

HAYRETTİN KARTAL

İlk sözü alan İlçe Başkan adaylarından Hayrettin Kartal, kimsenin adamı olmadığına ve 13 aydan bu yana görev yaptığı ilçe başkanlığına da aynı şekilde kimsenin desteğiyle gelmediğini ifade etti. İlçe başkanlığına partide barış olması, kısır çekişmeler olmaması ve örgüt ile yerel yönetimin birbirlerinin görev alanlarına müdahale etmeden birlikte ve barış içinde çalışmasından yana olduğunu, bu ilkeli duruşundan dolayı da birilerinin adamı olmakla suçlandığını anlatan Kartal, 'Bana sen denge adamısın diyerek göreve talip olmamı istediler' dedi.

YAŞAR BALCI

Diğer ilçe başkanı Yaşar Balcı da, kongreye bir hafta kalaya kadar ilçe başkan adayı çıkmadığını ve mevcut başkanın da cumartesi günü aday olmayacağını açıkladıktan sonra, 'görevden kaçamazsın' ısrarı üzerine aday olmak zorunda kaldığını belirtirken 'Hayrettin Kartal iki kez benimle beraber çalıştı. Hatta son seçimde belediye başkanının adayına karşı benimle beraber oldu. Madem ben kavgacıydım niye benimle beraber oldu?' dedi.  Balcı, kendisinin genel başkana ve belediye başkanına karşı olma lüksü olmadığını ve bu tür yakıştırmalardan üzüldüğünü de ifade etti. Balcı, kimse ile kavgasının olmadığını ve kucağını açtığını da ifade ederken, beyaz sayfanın yürek yok ise kağıtta kalacağına işaret etti.  İlçe Başkanlığına seçildiğinde saat 17.00'de partiyi kapatmayacağını ve günün 24 saati görevde olacağını da söyleyen Yaşar Balcı, ülke elden giderken kimsenin uyumaması gerektiğine işaret etti.

HAYRETTİN KARTAL'IN LİSTESİ 1-Ertan Acur 2-Yusuf Arslan 3-Fikret Aydeniz 4-Rehim Baykal  5-Asım Bozkurt 6-Asiye Demir 7-İsmet Demirhan 8-Fatih Dikenli 9-Muhittin Dikmen 10-Ayşegül Erdoğan 11-Çiçek Güvenç  12-İhsani  Kenanoğlu 13-Çiğdem Kılıç 14-Gülşen Onat 15-Abdullah Toksöz 16-Çetin Yiğit

YAŞAR BALCI'NIN LİSTESİ 1-Seyhan Başar 2-Aysel Bostancı 3-Nigar Çakır 4-Abdurahman Çevik 5-Remzi Darıcı 6-Fevzi Ekşi 7-Nur Erdoğan 8-Özkan Kaya 9-Halit Kırmaz 10-Uğur Likoğlu 11-Hasan Pınarcık 12-Erkut Sever 13-Hasan Turgut 14-Hazan uz 15-Aşir Yıldırım 16-Murat Yüce