Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli ilçe Örgütünü belirlemek ile ilgili devam eden süreçte sancılı gidiyor. 31 Mart Yerel Genel Seçimleri öncesinde Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa eden Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Sertan Ocakçı’dan sonra bir türlü taşlar yerli yerine oturmadı.

Ocakçı’nın ardından yeni ilçe başkanını seçmek için toplanan yönetim kurulunda  Nahide Ercan’ın        7  Yıldıray Aslan 6 ve Sevdekar Aras 3 oy aldı.  Nahide Ercan’ın ilçe başkanlığına seçildiği açıklanırken, tüzüğün enaz 9 oy olması yönündeki itiraz üzerine seçim iptal edildi ve kendi içlerindeki taktiklerle ikinci oylama da çoğunluk sağlanamadığı için yapılmayınca karar genel merkeze düştü. Genel Başkan  merkez de, ilçe başkan vekili görevinde olan Sevdekar Aras’a görev verdi. O tarihten sonra, ilçe yönetimi toplanıp da kararlar alamadığı için aday olmak için istifa etmesi gerekenlerin işlemleri de resmi işlem olarak tamamlanmadı ve belediye meclis listelerinden itirazlar üzerine boşalma oldu. Yerel seçimlerin ardından İsmail Fota başkanlığında kayyum atandı. Kayyum var olan delegelerle ilçe kongresinin yapılacağını bildirip genel merkezden aldığı gün ile salonu tuttu. Ancak kongreye bir gün kala Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık’ın ilçe başkan adayı olması nedeniyle kongre genel merkezin kararı ile iptal edildi. Yeni kayyum heyetinin başkanı Eylem Ertuğrul oldu. Ertuğrul’un başkanlığında başlayan delege seçimleri süreci de mavi-beyaz listeler arasında çekişmeye neden olurken, olası ilçe başkan adayı Neriman Posbıyık aday olmayacağını açıkladı.

Delege seçimleri sürecinde, belediye meclis üyelerinin delege olmamasına dönük tartışmalar devam ederken, seçim süreci içinde hakaretlere uğradıklarını öne süren meclis üyeleri ise sosyal medya hesaplarından kendilerine yapılan söz ve davranışları kınadıklarını açıkladılar.

Haber: Eyüp Bektaş