Açıklamalar şöyle:

 

 

CHP Zonguldak Milletvekili

Ünal Demirtaş

Mensubu olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğum koca çınar, Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin en köklü partisi olduğu gibi, dünyada da ayakta kalan en eski  ve en köklü dört partiden birisidir. İlk Genel Başkanımız, kurucumuz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde Cumhuriyet'i kurmuş, toplumsal alanlarda devrim ve reformlar yapmış, ilerici ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni şekillendirmiş parti, Cumhuriyet Halk Partisidir.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ!

Partimizin kuruluşuyla birlikte,  ekonomik alanda gelişim ve büyümeyi sağlayacak, toplumsal ve sosyal hayatı dönüştürüp, zenginleştirecek adımlar atılmıştır.

Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin halkın gücü ile kurulması, bu kazanımları kalıcı kılmıştır. İşte bu nedenle, Cumhuriyetin kazanımlarını silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyet'e ve onun kazanım ve değerlerine her zaman sahip çıkacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişte olduğu gibi bugün de Cumhuriyetin, demokrasinin, bağımsızlığın, laikliğin, insan haklarının, hukuk devletinin, temel hak ve özgürlüklerin, kadın-erkek eşitliğinin, çağdaş ve bilimsel eğitimin, emeğin teminatıdır. Gelecekte de bu değerlerin teminatı olmaya devam edecektir.”

Bu duygu ve düşüncelerle; partimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nin 94.kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta kurucumuz Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 94 yıldır partimize emek veren herkese saygılarımı ve şükranlarımı  sunuyorum.

 

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı

Ebru Uzun

Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma ve ülkemizin kurulan ilk partisi olarak ayrıcalıklı bir tarihsel mirasa sahip  olan ve ilkelerini de  en iyi şekilde temsil eden  bir parti olma özelliğine sahiptir.

Kurulduğu  günden bugüne çağdaş sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan ”özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğünü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği ile demokratikleşme” kavramlarıyla Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde öncü misyonunu halen sürdürmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak kuruluş amacımızı unutmadan Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar var olması için kararlılıkla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Partimizin 94.Kuruluş Yıl Dönümü nedeni ile, bütün örgütümüzü kutluyor. Başta İlk Genel Başkanımız Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları, ikinci Genel Başkanımız İSMET İNÖNÜ’yü ve kuruluşundan bu güne kadar partimize hizmet verip ebediyete intikal edenlerinde rahmet ve minnetle anıyorum. Saygılarımı sunarım.