AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP'den istifa eden  Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever'in, CHP'ye  uyum sağlayabilecek birisi olmadığını ifade etti, CHP'li Ereğli Belediye Meclis üyelerinin istifasını değerlendirdi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar yaptığı açıklamada, CHP'den istifa eden Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever'in hem dünya görüşü hem de ne siyasi görüşle CHP'ye uyum sağlayabilecek biri olmadığını kaydetti.

“HEP EREĞLİ KIRILIYOR ARTIK”

Hizmet noktasında Sever ile sürekli istişare halinde bulunduklarını belirten Başkan Uçar, "Bizim her etkinliğimizde her programımızda kendisi oradaydı. Ormanlıya yapılacak hizmetlerin hepsinde kendisi bizle beraber zaman zaman istişare etti. O yüzden kırılma dönemi vardı, kırıldı. Zaten hep Ereğli kırılıyor artık. Belediyede biliyorsunuz bir takım meclis üyeleri istifa ediyor. Uyum sağlamakta sıkıntı yaşıyorlar. Bu bir süreçti. Zaman içerisinde açıkçası farklı istifalarda gelebilir böyle atmosferin içerisinde, bu tablonun içerisinde.

“DALGA DALGA ETRAFINA YAYILIYOR”

Belediye Başkanının hal ve hareketleri, oradaki meclis üyelerine karşı, halka karşı, siyasilere karşı, bürokrasiye karşı yapmış olduğu eylemler, hareketler ne oldu kırılma noktasını getirdi. Bunların hepsi dalga dalga etrafına yayılıyor. O yüzden Ormanlı ve Ereğli bölgemizdeki bu süreç hem bölge halkı hem de teşkilatımız adına hayırlı olur' diye düşünüyorum" dedi

“KARARI KENDİSİ VERECEK”

Sever'in AK Parti'ye geçeceği yönündeki soruya ise Uçar, "Belediye başkanımızın istifasından sonraki süreci elbette kendisi karar verecektir. Nerde olacağına dair açıklamayı kendisi yapacaktır. Bizim dün istifa etmiş birine bugün ise 'şu eylemin içerisinde, şu düşüncenin içerisinde' diye bir açıklama yapmamız çokta etik değil. Ama hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.