Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi üyelerinin öncülüğünde Merkez ilçeye bağlı Eceler Köyü'nde iftar yemeği düzenlendi.

2 Eylül 2009 tarihinde düzenlenen yemeğe CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Osman Yayla, İl Genel Meclisi üyeleri Turhan Oral, Seyfettin Ceylan, İsmail Korkmaz, Bekir Kayaaltı, Eceler Köyü Muhtarı Fevzi Gözpınar, Çukurören Köyü Muhtarı Fikri Boz ve Eceler Köyü sakinleri katıldı.
İftar sonrası yapılan sohbet toplantılarında konuşan İl Başkanı Osman Yayla, geceyi düzenleyenlere teşekkür ederek, aynı saatlerde dört ayrı yerde toplantı yapıldığını, Milletvekili Ali Koçal ile il ve ilçe yöneticilerinin de o toplantılara katıldığını söyledi. Yayla; "Ramazan ayının anlamına uygun olarak dayanışma, dostluk, kardeşlik duyguları içinde bölgemizin ve ülkemizin sorunları ve çözüm önerilerini tartışıyor, sizlerin görüşlerinden de yararlanıyoruz" dedi.
Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk yaptığı konuşmada, işsizlik ve emeklilerin sorunlarına dikkati çekerek, emeklilere yüzde 1.83 zam veren Hükümetin, Başbakanlığın özel kalemine ait bütçeyi 20 trilyondan 300 trilyona çıkarmasını eleştirdi. Köktürk, akraba şirketine devlet bankasından aktarılan 750 milyon dolarlık krediyi de hatırlatarak, Hükümetin sadece yakın çevresine hizmet ettiğini söyledi. Köktürk, İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte emekliler arasındaki maaş farlılıklarının giderilmesi için yasa teklifi hazırladıklarını da kaydetti.
CHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Turhan Oral da seçim sonrasında Eceler köyünü ziyaret ederek teşekkür etme fırsatı bulamadıklarını belirterek, mübarek Ramazan ayının buna vesile olduğunu, iftar yemeğinde topluca bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. İl Genel Meclisi'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Oral, kaynak sıkıntısına dikkat çekerek, Ankara'daki ekonomik krizin Zonguldak'a da yansıdığını, Zonguldak için de sıkıntılı bir dönemin başladığını kaydetti.
UMUTSUZ OLMAYALIM
Maliye bakanlığının ödeneklerden kısıntı yaptığını, İl Özel İdaresi'nin çalışanlarının alacaklarını ödeyemez duruma geldiğini vurgulayan Oral, sel felaketinin de bu sıkıntıları artırdığını söyledi. Oral; "Bu zorluklar da aşılacaktır. Her zaman iletişim içinde olacak, birlik ve beraberlik ruhuyla sorunlarımızı çözmeye çalışacağız. Umutsuz olmayalım, Zonguldak'a daha fazla kaynak aktarmak için Ankara'ya baskı yapmanın yollarını birlikte bulacağız" dedi.