Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk şubesinde gece vardiyasında çalışan maden işçilerinin torba yasa ile TTK'nın özelleştirilmesine karşı başlattığı eyleme Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, yöneticileri, Kandilli belediye başkan vekili ve Belde başkanı  ile birlikte destek verdi. 

CHP’den bu konuda şu açıklama yapıldı:

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereli İlçe Başkanımız Sertan Ocakcı, Armutçuk Şube başkanı Ali İşitmez’i ve Maden işçilerimizi eylemlerinden ve hak arama mücadelelerinden dolayı kutladı.

İlçe Başkanımız Sertan Ocakcı, maden işçilerimize yönelik yaptığı konuşmada "öncelikle madende ki 472 koca yürekli madencimizi alınlarından öpüyorum. Hepiniz bu topraklara maden şehidi, maden gazisi vermiş insanlarsınız. Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli olarak her zaman arkanızdayız. Bizim madencimiz bu topraklar, bu madenler için bedel ödedi. Ne isterseniz önünüze çıkacağız. Bu eylem haftalarda, yıllarda sürse yanınızda yer alacağız. Bu madenler Ankara’nın değil.  Bizim amacımız Ankara’nın buraları birilerine peşkeş çekmesine engel olmak, bizim amacımız madencimizin haklı mücadelesinin kazanılması için bir gün daha fazla yaşayacağız. Zonguldak sahipsiz değildir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli olarak madencimizi yalnız bırakmayacağız. Emekçimiz bu haklı eylemini başlattı. Bizlerde kamuoyunu, STK’larımızı madencimize sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Armutçuk Şube başkanı Ali İşitme, sendika yetkilileri ile bir süre görüşen ilçe başkanımız, madencilerimizle tek tek görüşerek sıkıntılarını dinledi.