CHP Gençlik Kolları Sorumlusu Özkan Kaya, AKP'yi eleştirerek, "Bu güzel memleketimizi ısıtan AKP onu ateşleyen ABD ve AB'dir. Bize kölelik yakışmaz tarihimizde böyle bir kayıt yoktur. Bugün o gündür, bugün AKP zihniyetinin kanlarımızla çizilen Misak-ı Milli sınırlarının her karışısını parsel parsel satan ve yavaş yavaş suyu ısıtıp ölmesini isteyen zihniyeti yıkmaktır" dedi.

ZİHNİYETLER
Kaya yaptığı yazılı açıklamasında, "Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine. Medineleşmesine karşılık Türkiye tam ter sine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki hani İstiklal  vardır ki ecnebilerin nasihatler ile ecnebilerin planları ile yüksele bilsin tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir. 6 Mart 1922 TBMM. Ulu Önder Atatürk 6 Mart 1922 TBMM söylerken sanki bu günleri görmüş ve gönderme yapmıştır. O gün olduğu gibi Ülkenin bağımsızlığından çok kendi huzur ve kurtuluşu için halkımızı manga ve himayeye razı etmek için bağımsızlığı allayıp pullayıp satmaya çalışanların çocukları, torunları veya fikirdaşları bugünde olduğu gibi aynı fikirleri savunur olmuşlardır. O gün düşülen durum ne ise bu günde aynıdır. Hatta daha korkunç bir şekilde nemalandırılıp kadrolaştırılmıştır. Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da ve onlarca şehrimizde verilen kurtuluş mücadelesi zamanı çoktan gelmiştir.

KAPİTALİST SİSTEM
Kapitalist sistem, kurbağalar üzerinde yapılan bir deneyi insanlarımız üzerinde çok güzel bir şekilde uygulamaktadır. Kazanın içindeki kurbağanın suyu yavaş yavaş ısıtılarak ölmesi sağlamaktadır. Ki o kurbağa bedeni yavaş yavaş ısınıp rahatlarken bilmez ki o anlık rahatlık onun ölümünü getirmektedir. Suyumuz yeterince ısındı ey Türkiye, silkinip hesap sorma zamanıdır. Memleket bir kazan olmuş bizlerde ısınıyoruz. Yavaş yavaş mayhoş olduk ve tepkisizleştik. Bu sistem bize nasıl başarısız oluru öğretti. Başarılı olmayı değil ve ne yazık ki başarısız olmak bizim tek başarımız oldu. Bu güzel memleketimizi ısıtan odun AKP, onu ateşleyen AB ve ABD'dir. Bize kölelik yakışmaz tarihimizde böyle bir kayıt yoktur. Bu gün o gündür, bu gün AKP zihniyetinin kanlarımızla çizilen Misak-ı Milli sınırlarının her karışını Ulu Önder Atatürk 6 Mart 1922 TBMM'de söylediği gibi tek kurtuluşumuz diye gösterip parsel parsel satan ve yavaş yavaş suyu ısıtıp ölmesini isteyen zihniyeti yıkmaktır. Ayağa kalkın efendiler ayağa kalkın. Ölümü gösterip sıtmaya razı eden bir zihniyet bizim damarlarımızda dolaşamaz. Sürünerek yaşamaktansa ayakta ölmek Türk'ün karakterlerindendir."