Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kardeş belediyeler projesi ziyaretleri Zonguldak’ta başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın katılımı ile gerçekleşen programa, birçok CHP’li Belediye Başkanı katıldı. Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan, Narlıdere Belediye Başkanı, Bakırköy Belediye Başkanı, Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı, Çeşme Belediye Başkanı, Çiğli Belediye Başkanı, Saltukova Belediye Başkanı, Kilimli Belediye Başkanı, Alaplı Belediye Başkanı, Gümeli Belediye Başkanı katıldı. Emirgan Otel’de basın toplantısı ile başlayan program, Zonguldak Belediyesi’ni ziyaret ile devam etti. Zonguldak’a büyük önem verdiklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Biz Türkiye’nin gözbebeği belediyelerimizi Zonguldak ile kardeş yaptık. Ege’nin incisi ile Karadeniz’in incisini kardeş yaptık. Zonguldak, hem Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de partimizin çok önemsediği bir şehir. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz, her zaman Zonguldak Belediyesi’nin yanında olacaktır. Zonguldak, şanslı bir ilimiz. Zonguldak’ın bir ağabeyi var. Sayın Belediye Başkanımız sadece Zonguldak’ın değil, bölgenin ağabeyi. Burada bugün çok önemli belediye başkanlarımız var. Bu birlik ve beraberlik belediyelerimizde hep devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Emeğin Başkenti Zonguldak’ta belediye başkanlarını buluşturmanın öneminden bahseden CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise; Zonguldak’ın tarihinden bahsederek, büyük mücadelelere sahne olmuş Zonguldak’ın ilerleyen yıllarda göç vererek küçülmeye başladığını özellikle vurguladı. Köktürk; 2015 seçimlerinin, hem Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem de Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından öneminden bahsederek, bugünkü programın Zonguldak’ta başlamasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. 

Konuşmaların ardından Zonguldak Belediye Başkanlığı ziyaret edildi. Başkan Akdemir, kardeş belediyeciliğin öneminden bahsederek; “Türkiye bir mozaik. Bizler partimizin ve insanlık anlayışımız gereği, aynı düşünceye ve aynı ilkelere sahip olduğumuzu düşünüyorum. Din, dil, ırk, mezhep gözetmeksizin, insanlara hizmet etmeye görev bilmişiz. Bizler belediyecilik olarak diğer ilerdeki, örf adet ve geleneklerimizdeki birbirimize aktarma açısından bu kardeş belediyeciliği çok önemsiyoruz. Biz, halkımıza hizmette hep ileriye doğru adımlarımızı atacağız. Tüm belediye başkanlarımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Kendileri şehrimize hoş geldiler. İnşallah güzel izlenimler ile dönerler. Çok değerli Belediye Başkanlarımız buraya geldi, bizleri kırmadılar. Bu kardeş duygularını bizlere yansıttılar” şeklinde konuştu.