Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk ile Zonguldak Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilciliği’ni ziyaret ettikleri bildirildi.

 

Ziyaret ile ilgili KGD’den şu açıklama yapıldı:

 

Ziyarette, KGD Başkanı ve TGC Zonguldak Temsilcisi Osman Sav, dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

 

CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Aydın, CHP Kozlu İlçe Başkanı Temel Kıral ve bazı Belediye Meclis üyesi adayların da katıldığı ziyarette Haberal, Köktürk ve Akdemir, önemli mesajlar verdi. Hizmet ve kentler için medyanın öneminin büyük olduğunu hatırlatan Haberal, mesleki yaşantısından örnekler verdi. Derneğin ve gazetecilerin çalışmalarıyla Zonguldak’a hizmet ettiklerini hatırlatan Haberal, hizmette belediye medya dayanışmasının önemini hatırlattı. “Eserlerinizle var olmalısınız” mesajı veren Haberal, “Ülke için, hizmet için, Zonguldak için birbirimize sahip çıkmak zorundayız” dedi.

 

Başkan Akdemir ise, basın mensuplarına teşekkür ederek, Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin hizmet ve Zonguldak odaklı çalışmalarında ve projelerinde daha fazla destek olacaklarını söyledi.

 

17 Aralık operasyonu sonunda gözaltına alınanların serbest kaldığını hatırlatan bir gazetecinin 4 yılı aşkın tutuklu kalan Haberal’a ne düşündüğünü sorması üzerine Haberal, adaletin ve özgürlüğün önemine vurgu yaparak, sorunların ülkenin bütünlüğüne zarar vermeyecek şekilde çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Köktürk ise, hakimler ve hukukun üstünlüğü üzerindeki baskılara dikkat çekerek, hükümeti sert dille eleştirdi.