Kdz. Ereğli Belediye Meclisi 2017 yılı ilk toplantısını Atatürk Kültür Merkezi nikâh salonunda gerçekleştirildi. CHP Grubunun Şehit Vefa Karakurdu ve bir süre önce vefat eden Ereğli Belediye eski Başkanlarından Ruhi Cöbekoğlu'nun isminin cadde, sokak veya bir yapıya verilmesi ile yine ilçedeki amatör spor kulüplerine eşit destek sağlanmasına yönelik önergeleri ise kabul edilmedi.



Meclisin açılış konuşmasını yapan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, terörü lanetledi. Şehitlerin isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

CHP Grubu Meclis Başkanlığına önerge vererek bir süre önce hayatını kaybeden Kdz.Ereğli Belediyesi'nin önceki başkanlarından Ruhi Cöbekoğlu ile İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun isimlerinin ilçede yaşatılması için cadde, sokak veya bir yapıya verilmesi ve yine ilçedeki amatör spor kulüplerine eşit oranda destek verilmesini istedi.

3 Önergenin meclis gündemine alınması için oylatılırken, AK Parti grubunun, "red" oyları ile önergeler kabul edilmedi. CHP Grubu bu önergelerin kabul edilmemesine ise tepki gösterdi.



Uysal yaptığı konuşmasında söz konusu önergeler için zaten girişimlerde bulunulduğunu ve isimlerinin en iyi yerde ve şekilde yaşatılmasını sağlayacaklarını vurguladı.

Ereğli Belediye Meclisi 2017 yılında her ayın ilk Çarşamba günü saat 10.00 da toplanma kararı aldı. Belediye meclisi 2017 yılının Ağustos ayında tatil yapması oy birliği ile karar alındı.

 
Ak Parti Grubundan Sezai Meriç, Hasan Pınarcık, Mehmet Erdoğan, CHP grubundan da Mustafa Başhan ve Coşkun Öztürk denetim komisyonuna seçildi.