CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal bu hafta sonu yapılacak olan ilçe kongresinde aday olduğu ilan etti.

 Birkaç gün önce 'aday değilim' diyen Kartal'ın bir anda aday olmaya karar vermesi farklı yorumlara neden olurken, seçimin Yaşar Balcı ile Hayrettin Kartal arasında geçmesi de kesinleşti.

 CHP Kdz. Ereğli ilçe Yönetim Kurulu'na bir önceki kongrede Yaşar Balcı'nın yönetim listesine alınarak giren ve daha sonra Balcı'nın milletvekili adaylığı için görevinden ayrılmasının ardından ilçe başkanlığına yönetim kurulu arasından seçilerek gelen Hayrettin Kartal, adaylığı ile ilgili düzenlediği basın toplantısında üzerine basa basa 'Hiç kimsenin, grubun değil CHP'nin adayıyım' dedi.

 

İl Genel Meclis Üyelerinden Kenan Gündoğdu'nun da katıldığı basın toplantısında yirmi gün öncesine kadar yönetim kurulunda kendisinin adaylığı konusunda görüş ayrılığı bulunmadığını belirtirken 'İlçe Başkanı adaylığım üzerinde görüş birliği vardı. Biz bu sürede siz delegelerimizin, partililerimizin de görüş ve düşüncelerini alarak her şeyi sizlerle açık açık paylaşarak yolumuzu belirliyorduk' diyen Kartal sözlerine şöyle devam etti:

 

            Adaylığımızı sizi de bu sürece katarak olgunlaştırıyorduk. Bu nedenle adaylığımızın erken açıklanmasına gerek olmadığını düşünüyorduk.

 

            Ancak bizim dışımızda farklı arayışların olduğu ortaya çıktı. Bu konuda gerekli uyarıları da kamuoyu ile paylaştık.

 

            Daha önce defalarca aday olmayacağını açıklayan Sayın Yaşar BALCI arkadaşımızın, dün itibariyle adaylığını açıklamasıyla bu süreç noktalandığı için daha fazla ayrıntıya girmek istemiyorum.

         

            Bugüne kadar beni az çok tanıdınız. Çok iyi tanıyanlarınız da var. Gerek gençlik yıllarımız, gerek çalışma hayatımız iş, ekmek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin içinde geçti. Bu konuda gerektiğinde bedel ödemekten de çekinmedik

 

            CHP 1999 seçimlerinde barajı geçemediği gün partiye üye oldum. O gün bugündür, hiçbir makam, mevki beklemeden CHP 'nin başarılı olabilmesi için maddi- manevi üzerime  düşen ne varsa yapmaya çalışıyorum.

 

            13 aydır da İlçe Başkanlığı yapıyorum. Partimizin Kdz.Ereğli'de birlik ve bütünlüğe çok ihtiyacı olduğunu biliyorum parti içi barış ve huzura, sevgi, saygı, hoşgörü ortamına, dayanışma içinde omuz omuza mücadeleye çok ihtiyacı olduğunu biliyorum. Yerel yönetimle uyumlu bir ortama ihtiyacımız olduğunu biliyorum.

 

            Ancak böyle başarılı olabileceğimizi biliyorum. Partiyi birlik-bütünlük içinde başarıya taşımak, en büyük hedefimiz

 

            Ereğli'de yerel iktidarı CHP'den alabileceklerini zannedenlerin heveslerini kursaklarında bırakmak en büyük hedefimiz.

 

            Belde belediyelerini kazanmak en büyük hedefimiz. Ve en önemlisi Türkiye 'yi  AKP  kuşatmasından kurtarıp CHP iktidarını kurmak en büyük hedefimiz.

 

            Bu vizyon ve misyonla yola çıkıyoruz.

 

            Bir konu nedeniyle bizzat beni arayan Sayın Genel Başkanım Kemal KILIÇDAROĞLU' nun  Kdz.Ereğli'de örgütsel disiplin içinde birlik ve bütünlüğün sağlanması düşüncesini vurgulamasından aldığım ilham ve cesaretle yola çıkıyoruz.

 

            Dar gurupçu değil CHP 'nin adayı olarak çıkıyoruz.

 

            Pazar günü bir şölen havasında gerçekleştireceğimiz kongremizde İlçe Başkanı adaylığımı ilan ediyorum.